Maravilla Wijn

Fruitige wijn

Toen ik in 2011 Wineheaven oprichtte was een van de eerste wijnen in mijn assortiment dat van Maravilla. Van de mandarijngeur van de Maravilla sauvignon blanc tot de tropische geuren van de Maravilla chardonnay, de hele serie droge witte wijnen van Pablo Morandé’s geesteskind was fijn geprijsd en eerlijk van smaak. 

De rode wijnen waren verassend soepel en fruitig, niks geen ingewikkelde tannines en allerlei rood fruit dat uit het glas stoof. Door de jaren heen heb ik jaargangen geproefd waarbij zeer subtiele verschillen merkbaar waren. Gelukkig maar, want dat is wat wijn zo mooi maakt; de natuur bepaalt mede het eindresultaat! Wat elk jaar terugkomt is het pure, eerlijke en soepele karakter van deze serie. Bedoeld om jong te drinken, dus bij grote voorkeur binnen 2 jaar na botteling. Wij garanderen daarom dat elke fles die door ons geleverd wordt van de meest recente oogst is, zodat je er thuis rustig van kunt genieten. 

maravilla wijn
maravilla wijn

Duurzame wijn

Maravilla wordt gemaakt door Ricardo Baettig van Morandé’, deze wijnmaker kent zijn klassiekers. Hij werkte voordat hij naar Chili verkaste vijf jaar als wijnconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië. Die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn stijl van wijn maken is gericht op finesse en elegantie. Het unieke terroir van Chili komt vooral tot uiting in de fruitigheid. Voor de reserva wijnen is er subtiel houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili foudres, dit zijn grote eikenhouten vaten van vaak meer dan 1000 liter waarin de wijnen vergisten en rijpen.  Deze foudres zie je vaak in bijvoorbeeld in de Champagne streek maar is vooral bekend uit het land waar Ricardo wijn heeft leren maken: Italië.

Maravilla wijnen komen uit bekende wijnregio’s van Chili, zoals de Valle Central, Casablanca en Maule. Morandé heeft vele eigen wijngaarden voor de eigen productie. Druiven van jonge wijnplanten leveren nog niet de intensiteit en kracht die nodig is voor de duurdere blends van het huis Morandé, deze druiven worden geselecreert voor Maravilla om fruitige frisse en elegante wijnen van te maken.

Wijn kan ook duurzaam zijn, met respect voor de natuur en met oog voor de gezondheid van de bodem. Morandé loopt al vele jaren voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd. Zo gebruiken ze waar mogelijk biologische bestrijdingsmiddelen en snoeien ze de druivenplanten zo dat er veel wind door de bladeren waait. Dit laatste zorgt dat schimmels geen kans hebben, dus oogst je gezonde druifjes. Dus elke wijn van Maravilla is fris, duurzaam gemaakt, elegant van stijl en barst van het fruit.