Apollonio Copertino DOC

Apollonio Copertino DOC heeft een volle robijnrode kleur. De geur is weldadig: vol en krachtig tegelijk, met rijp zwart fruit en houtige kruiden. In de aanzet is de wijn mondvullend en zijdezacht. De houtgerijpte afdronk sluit daar naadloos op aan. Een gulle wijn met karakter. 70% negroamaro, 20% montepulciano, 10% malvasia nera

12,49

Apollonio Copertino DOC

Apollonio Copertino DOC heeft een volle robijnrode kleur. De geur is weldadig: vol en krachtig tegelijk, met rijp zwart fruit en houtige kruiden. In de aanzet is de wijn mondvullend en zijdezacht. De houtgerijpte afdronk sluit daar naadloos op aan. Een gulle wijn met karakter. 70% negroamaro, 20% montepulciano, 10% malvasia nera

12,49

Apollonio Copertino DOC. In de Apollonio-wijnmakerij lees je het verhaal van vier generaties die leven voor, produceren en dromen van wijn, geïnspireerd door de oude tradities van Italië. De bakermat van dit verhaal is de regio Puglia, waar het terroir en klimaat voor druiven een van de beste Italiaanse regio’s zijn en waar ze uitstekende wijn produceren sinds de introductie van temperatuur gecontroleerd vergisten. De gebruikte trossen, verbouwd in eindeloze wijngaarden, worden zorgvuldig uitgekozen en bewerkt. Daarna mogen ze rijpen in houten vaten of op fles. Dit alles gebeurd in de kraakheldere wijnmakerij in Monteroni, Puglia. Apollonio’s verhaal is er een van een lange traditie. In 1870 begint Noè Apollonio wijn te produceren en zelfstandig te vermarkten. Zijn zoon Marcello moderniseert het bedrijf vanaf 1920. Marcello Apollonio’s uitstekende neus voor zaken en de hulp van zijn grote familie stellen hem in staat de kwalitatieve sprong te wagen: Marcello richt de wijnmakerij op, koopt meer wijngaarden en plant daar druiven, maakt wijn en verkoopt deze. Dankzij zijn oprechtheid, passie en vasthoudendheid wordt hij beschouwd als een referentiepunt door andere lokale wijnhuizen.

Tijdens de economische hoogconjunctuur wordt de wijnmakerij gerund door Salvatore, die een keerpunt markeert in het bedrijfsbeheer. Hij streeft ernaar wijnen van hoge kwaliteit te produceren, waarbij hij het bottelproces in 1975 startte, met behulp van labels met het merk Apollonio. Zijn zonen, Marcello en Massimiliano, erven de wijnmakerij en beginnen een ambitieus uitbreidingsbeleid buiten de nationale grenzen.

Massimiliano Apollonio is de wijnexpert en heeft na zijn studie oenologie een opleiding gevolgd in Italiaanse, Franse en Spaanse bedrijven en is lid van O.N.A.V. (Nationale organisatie voor wijnproeven). Marcello is verantwoordelijk voor marketing en export. Het merk Apollonio wordt over de hele wereld gedistribueerd, synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De twee broers kopen nieuwe landerijen en wijngaarden en gebruiken de allernieuwste technologieën om wijn te maken, bottelen en rijpen. Zonder hun tradities te vergeten.

Het wijnbedrijf Apollonio is gevestigd in het hart van de provincie Puglia, gelegen in de hak van de Italiaanse laars. De wijngaarden van Apollonio zijn verdeeld over de verschillende (sub)gebieden zoals Squinzano, Copertino en Salento. Naast (kleine) geografische verschillen zijn er twee grote overeenkomsten: het is er heet en droog. Niet zo gek dus, dat er voornamelijk rode wijn gemaakt, vooral van het druivenras Negroamaro (letterlijk “zwarte bittere”). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de druivenrassen Primitivo en Malvasia Nera. Dit levert donkere, stevige wijnen met tot wel 14% alcohol. Naast een serie rode wijnen, maakt Apollonio ook een aantal zeer goede witte wijnen. Al z’n wijnen zijn niet of nauwelijks gefilterd, wat het karakter van de wijn zeer ten goede komt.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Puglia

producent

Apollonio

druivenras

Malvasia Nera,Montepulciano,Negroamaro

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig

Apollonio Copertino DOC. In de Apollonio-wijnmakerij lees je het verhaal van vier generaties die leven voor, produceren en dromen van wijn, geïnspireerd door de oude tradities van Italië. De bakermat van dit verhaal is de regio Puglia, waar het terroir en klimaat voor druiven een van de beste Italiaanse regio’s zijn en waar ze uitstekende wijn produceren sinds de introductie van temperatuur gecontroleerd vergisten. De gebruikte trossen, verbouwd in eindeloze wijngaarden, worden zorgvuldig uitgekozen en bewerkt. Daarna mogen ze rijpen in houten vaten of op fles. Dit alles gebeurd in de kraakheldere wijnmakerij in Monteroni, Puglia. Apollonio’s verhaal is er een van een lange traditie. In 1870 begint Noè Apollonio wijn te produceren en zelfstandig te vermarkten. Zijn zoon Marcello moderniseert het bedrijf vanaf 1920. Marcello Apollonio’s uitstekende neus voor zaken en de hulp van zijn grote familie stellen hem in staat de kwalitatieve sprong te wagen: Marcello richt de wijnmakerij op, koopt meer wijngaarden en plant daar druiven, maakt wijn en verkoopt deze. Dankzij zijn oprechtheid, passie en vasthoudendheid wordt hij beschouwd als een referentiepunt door andere lokale wijnhuizen.

Tijdens de economische hoogconjunctuur wordt de wijnmakerij gerund door Salvatore, die een keerpunt markeert in het bedrijfsbeheer. Hij streeft ernaar wijnen van hoge kwaliteit te produceren, waarbij hij het bottelproces in 1975 startte, met behulp van labels met het merk Apollonio. Zijn zonen, Marcello en Massimiliano, erven de wijnmakerij en beginnen een ambitieus uitbreidingsbeleid buiten de nationale grenzen.

Massimiliano Apollonio is de wijnexpert en heeft na zijn studie oenologie een opleiding gevolgd in Italiaanse, Franse en Spaanse bedrijven en is lid van O.N.A.V. (Nationale organisatie voor wijnproeven). Marcello is verantwoordelijk voor marketing en export. Het merk Apollonio wordt over de hele wereld gedistribueerd, synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De twee broers kopen nieuwe landerijen en wijngaarden en gebruiken de allernieuwste technologieën om wijn te maken, bottelen en rijpen. Zonder hun tradities te vergeten.

Het wijnbedrijf Apollonio is gevestigd in het hart van de provincie Puglia, gelegen in de hak van de Italiaanse laars. De wijngaarden van Apollonio zijn verdeeld over de verschillende (sub)gebieden zoals Squinzano, Copertino en Salento. Naast (kleine) geografische verschillen zijn er twee grote overeenkomsten: het is er heet en droog. Niet zo gek dus, dat er voornamelijk rode wijn gemaakt, vooral van het druivenras Negroamaro (letterlijk “zwarte bittere”). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de druivenrassen Primitivo en Malvasia Nera. Dit levert donkere, stevige wijnen met tot wel 14% alcohol. Naast een serie rode wijnen, maakt Apollonio ook een aantal zeer goede witte wijnen. Al z’n wijnen zijn niet of nauwelijks gefilterd, wat het karakter van de wijn zeer ten goede komt.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Puglia

producent

Apollonio

druivenras

Malvasia Nera,Montepulciano,Negroamaro

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig