Bossotti Rifletti

Bossotti Rifletti is een granaatrode rosé van de Nebbiolo druif, aangevuld met Barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé met rood fruit en aardbei. Heerlijk fris met kracht. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar niet te koud zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

10,99

Bossotti Rifletti

Bossotti Rifletti is een granaatrode rosé van de Nebbiolo druif, aangevuld met Barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé met rood fruit en aardbei. Heerlijk fris met kracht. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar niet te koud zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

10,99

Bossotti Rifletti Rosato is gemaakt van 60% Nebbiolo en 40% Barbera. Dit geeft een granaatrode rosé die bovengemiddeld fruitig is en heerlijk fris. Rood fruit, aardbei. Heerlijk fris met kracht

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italië. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingenieur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Cisterna d’Asti is een dorp 375 meter boven zeeniveau in de provincie Asti op de grens met de provincie Cuneo. Mario Redoglia is de oenoloog van Bossoti. Hij schrijft “een gepassioneerde wijnproducent brengt zijn eigen karakter over in de producten, zodat het gemakkelijk is om in de wijnen de persoonlijkheid te herkennen van degenen die ze produceren; persoonlijkheid gemaakt in de Bossotti-familie van consistentie, eerlijkheid, esthetisch gevoel en liefde voor eenvoudige maar echte menselijke relaties. Ik ontmoette Giovanna en Vincenzo in 2001 en sindsdien werken we samen om hun wijnen te produceren. De kinderen Cristina, met haar man Davide, Chiara en Carlo waren toen nog erg jong maar nu zijn ze volwassen en ook zij zijn betrokken bij het runnen van het bedrijf langs de hele productieketen: van de teelt van druiven tot de verkoop van wijn.”

Bossotti Rifletti wijngaarden zijn getraind in Guyot en beslaan een totale oppervlakte van ongeveer 9 hectare, allemaal verbouwd met traditionele variëteiten: Nebbiolo, Barbera, Arneis en de autochtone Kroatische wijnstok Croatina die een perfecte habitat vindt op de steile heuvels. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit zandsteen, sedimentair gesteente van mariene oorsprong vermengd met kalksteen, klei en zand die zachtheid en doorlaatbaarheid geven. Technieken voor wijngaardbeheer worden toegepast met respect voor de traditie en met pesticiden met een lage impact op het milieu.

Bossotti Rifletti heeft nog een bijzonder kenmerk, dat is het reflecterende etiket dat prachtig weerspiegelt in het zonnetje. Hier zie je de vormgever Bossotti goed terug. Daardoor ziet de wijn er geweldig uit in bijvoorbeeld een wijnkistje als relatiegeschenk. Nog een voordeel is dat de wijn lekker aards en kruidig is en tegelijk naar aardbeitjes smaakt. Ideaal voor koppels die graag samen een wijn drinken maar waarbij de een liever krachtige smaken heeft en de ander fruitige wijnen waardeert.

soort

Rosé

land

Italië

streek

Piëmonte

producent

Vincenzo Bossotti

druivenras

Barbera,Nebbiolo

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Nee

smaakprofiel

krachtig & kruidig

Bossotti Rifletti Rosato is gemaakt van 60% Nebbiolo en 40% Barbera. Dit geeft een granaatrode rosé die bovengemiddeld fruitig is en heerlijk fris. Rood fruit, aardbei. Heerlijk fris met kracht

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italië. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingenieur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Cisterna d’Asti is een dorp 375 meter boven zeeniveau in de provincie Asti op de grens met de provincie Cuneo. Mario Redoglia is de oenoloog van Bossoti. Hij schrijft “een gepassioneerde wijnproducent brengt zijn eigen karakter over in de producten, zodat het gemakkelijk is om in de wijnen de persoonlijkheid te herkennen van degenen die ze produceren; persoonlijkheid gemaakt in de Bossotti-familie van consistentie, eerlijkheid, esthetisch gevoel en liefde voor eenvoudige maar echte menselijke relaties. Ik ontmoette Giovanna en Vincenzo in 2001 en sindsdien werken we samen om hun wijnen te produceren. De kinderen Cristina, met haar man Davide, Chiara en Carlo waren toen nog erg jong maar nu zijn ze volwassen en ook zij zijn betrokken bij het runnen van het bedrijf langs de hele productieketen: van de teelt van druiven tot de verkoop van wijn.”

Bossotti Rifletti wijngaarden zijn getraind in Guyot en beslaan een totale oppervlakte van ongeveer 9 hectare, allemaal verbouwd met traditionele variëteiten: Nebbiolo, Barbera, Arneis en de autochtone Kroatische wijnstok Croatina die een perfecte habitat vindt op de steile heuvels. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit zandsteen, sedimentair gesteente van mariene oorsprong vermengd met kalksteen, klei en zand die zachtheid en doorlaatbaarheid geven. Technieken voor wijngaardbeheer worden toegepast met respect voor de traditie en met pesticiden met een lage impact op het milieu.

Bossotti Rifletti heeft nog een bijzonder kenmerk, dat is het reflecterende etiket dat prachtig weerspiegelt in het zonnetje. Hier zie je de vormgever Bossotti goed terug. Daardoor ziet de wijn er geweldig uit in bijvoorbeeld een wijnkistje als relatiegeschenk. Nog een voordeel is dat de wijn lekker aards en kruidig is en tegelijk naar aardbeitjes smaakt. Ideaal voor koppels die graag samen een wijn drinken maar waarbij de een liever krachtige smaken heeft en de ander fruitige wijnen waardeert.

soort

Rosé

land

Italië

streek

Piëmonte

producent

Vincenzo Bossotti

druivenras

Barbera,Nebbiolo

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Nee

smaakprofiel

krachtig & kruidig