Bossotti Terre Alfieri Arneis

Bossotti Terre Alfieri Arneis heeft aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Natuurlijk is er het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt bij subtiele gerechten waar citroen in is verwerkt.

11,49

Bossotti Terre Alfieri Arneis

Bossotti Terre Alfieri Arneis heeft aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Natuurlijk is er het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt bij subtiele gerechten waar citroen in is verwerkt.

11,49

Bossotti Terre Alfieri Arneis is een biologische witte wijn uit Piemonte Italië van de Arneis druif. Vincenzo Bossotti is de wijnmaker, de wijngaarden zijn gelegen in Cisterna d’Asti, Piëmonte. Vincenzo Bossotti is zo’n wijnmaker die zijn gevoel voor stijl in de wijn heeft gelegd terwijl oude tradities in ere worden gehouden. Zijn wijnen zijn van topklasse en ook de etiketten stralen de liefde voor Italiaanse wijnen uit.

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingenieur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Cisterna d’Asti is een dorp 375 meter boven zeeniveau in de provincie Asti op de grens met de provincie Cuneo. Mario Redoglia is de oenoloog van Bossoti. Hij schrijft “een gepassioneerde wijnproducent brengt zijn eigen karakter over in de producten, zodat het gemakkelijk is om in de wijnen de persoonlijkheid te herkennen van degenen die ze produceren; persoonlijkheid gemaakt in de Bossotti-familie van consistentie, eerlijkheid, esthetisch gevoel en liefde voor eenvoudige maar echte menselijke relaties. Ik ontmoette Giovanna en Vincenzo in 2001 en sindsdien werken we samen om hun wijnen te produceren. De kinderen Cristina, met haar man Davide, Chiara en Carlo waren toen nog erg jong maar nu zijn ze volwassen en ook zij zijn betrokken bij het runnen van het bedrijf langs de hele productieketen: van de teelt van druiven tot de verkoop van wijn.”

Bossotti Terre Alfieri Arneis komt uit de wijngaarden van de Piedmonte. Deze wijngaarden zijn getraind in Guyot en beslaan een totale oppervlakte van ongeveer 9 hectare, allemaal verbouwd met traditionele variëteiten: Nebbiolo, Barbera, Arneis en de autochtone Kroatische wijnstok Croatina die een perfecte habitat vindt op de steile heuvels. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit zandsteen, sedimentair gesteente van mariene oorsprong vermengd met kalksteen, klei en zand die zachtheid en doorlaatbaarheid geven. Technieken voor wijngaardbeheer worden toegepast met respect voor de traditie en met pesticiden met een lage impact op het milieu.

Bossotti Terre Alfieri Arneis is van het inheemse druivenras Arneis met zijn kenmerkende venkelgeur. De druif Arneis kent men in deze regio ook wel als de Nebbiolo bianco of kleine koning, waarmee het belang en het nobele karakter van deze druif aangegeven wordt. Het is een van de belangrijkste witte druivensoorten van Noord-Italië en wordt eigenlijk alleen in Piemonte verbouwd.
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Het venkeltje is kenmerkend en past daardoor fantastisch bij lichte gerechten met citroen erin. Want venkel en citroen zijn een magische combinatie.

soort

Witte wijn

land

Italië

streek

Piëmonte

producent

Vincenzo Bossotti

druivenras

Arneis

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Nee

smaakprofiel

elegant fruitig

Bossotti Terre Alfieri Arneis is een biologische witte wijn uit Piemonte Italië van de Arneis druif. Vincenzo Bossotti is de wijnmaker, de wijngaarden zijn gelegen in Cisterna d’Asti, Piëmonte. Vincenzo Bossotti is zo’n wijnmaker die zijn gevoel voor stijl in de wijn heeft gelegd terwijl oude tradities in ere worden gehouden. Zijn wijnen zijn van topklasse en ook de etiketten stralen de liefde voor Italiaanse wijnen uit.

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingenieur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Cisterna d’Asti is een dorp 375 meter boven zeeniveau in de provincie Asti op de grens met de provincie Cuneo. Mario Redoglia is de oenoloog van Bossoti. Hij schrijft “een gepassioneerde wijnproducent brengt zijn eigen karakter over in de producten, zodat het gemakkelijk is om in de wijnen de persoonlijkheid te herkennen van degenen die ze produceren; persoonlijkheid gemaakt in de Bossotti-familie van consistentie, eerlijkheid, esthetisch gevoel en liefde voor eenvoudige maar echte menselijke relaties. Ik ontmoette Giovanna en Vincenzo in 2001 en sindsdien werken we samen om hun wijnen te produceren. De kinderen Cristina, met haar man Davide, Chiara en Carlo waren toen nog erg jong maar nu zijn ze volwassen en ook zij zijn betrokken bij het runnen van het bedrijf langs de hele productieketen: van de teelt van druiven tot de verkoop van wijn.”

Bossotti Terre Alfieri Arneis komt uit de wijngaarden van de Piedmonte. Deze wijngaarden zijn getraind in Guyot en beslaan een totale oppervlakte van ongeveer 9 hectare, allemaal verbouwd met traditionele variëteiten: Nebbiolo, Barbera, Arneis en de autochtone Kroatische wijnstok Croatina die een perfecte habitat vindt op de steile heuvels. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit zandsteen, sedimentair gesteente van mariene oorsprong vermengd met kalksteen, klei en zand die zachtheid en doorlaatbaarheid geven. Technieken voor wijngaardbeheer worden toegepast met respect voor de traditie en met pesticiden met een lage impact op het milieu.

Bossotti Terre Alfieri Arneis is van het inheemse druivenras Arneis met zijn kenmerkende venkelgeur. De druif Arneis kent men in deze regio ook wel als de Nebbiolo bianco of kleine koning, waarmee het belang en het nobele karakter van deze druif aangegeven wordt. Het is een van de belangrijkste witte druivensoorten van Noord-Italië en wordt eigenlijk alleen in Piemonte verbouwd.
In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Het venkeltje is kenmerkend en past daardoor fantastisch bij lichte gerechten met citroen erin. Want venkel en citroen zijn een magische combinatie.

soort

Witte wijn

land

Italië

streek

Piëmonte

producent

Vincenzo Bossotti

druivenras

Arneis

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Nee

smaakprofiel

elegant fruitig