Brigaldara Amarone Case Vecie

Brigaldara Amarone Case Vecie heeft een donkere robijnrode kleur met oranjebruine gloed. De geur is intens, warm en complex. Elke keer wanneer men aan deze wijn ruikt komen er meer en meer geuren naar voren, enkele kenmerken zijn rijpe amarenenkersen, drop, laurier, vanille. De smaak is intens vol, rijp en heeft veel tonen van kersen, met een zachte houttoets.

46,49

Brigaldara Amarone Case Vecie

Brigaldara Amarone Case Vecie heeft een donkere robijnrode kleur met oranjebruine gloed. De geur is intens, warm en complex. Elke keer wanneer men aan deze wijn ruikt komen er meer en meer geuren naar voren, enkele kenmerken zijn rijpe amarenenkersen, drop, laurier, vanille. De smaak is intens vol, rijp en heeft veel tonen van kersen, met een zachte houttoets.

46,49

Amarone Case Vecie wordt gemaakt van druiven geteeld in Case Vecie (7,5 ha) en Cavolo (1,5 ha). Deze wijngaarden liggen dicht bij het dorp Grezzana en worden geselecteerd vanwege hun onderscheidende microklimaat en bodemsamenstelling. De hoogte van de wijngaard en de hoogte van het land laten de druiven langzaam rijpen. De wijnstokken zijn gebonden in Guyot-stijl en geven de wijnstokken een goede balans tussen gebladerte en fruit. De druiven worden later geoogst dan de andere wijngaarden, waardoor de druiven kunnen rusten tijdens het koelere deel van het jaar. Het druiven droogproces is langzamer en langer dan voor andere druiven. Tijdens de droogperiode hebben de druiven tijd om de karakteristieke aroma’s te ontwikkelen die vervolgens tijdens de gisting in de wijn ontwikkelen. Door de lage temperatuur van het droogproces kunnen de kenmerken van deze koude-klimaat-wijngaard worden teruggevonden in de Amarone Case Vecie. De wijn rijpt 2 jaar in Barrique en 3 jaar in 25HL Sloveens eiken.

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Veneto

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Corvinone,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

vol & rijk

Amarone Case Vecie wordt gemaakt van druiven geteeld in Case Vecie (7,5 ha) en Cavolo (1,5 ha). Deze wijngaarden liggen dicht bij het dorp Grezzana en worden geselecteerd vanwege hun onderscheidende microklimaat en bodemsamenstelling. De hoogte van de wijngaard en de hoogte van het land laten de druiven langzaam rijpen. De wijnstokken zijn gebonden in Guyot-stijl en geven de wijnstokken een goede balans tussen gebladerte en fruit. De druiven worden later geoogst dan de andere wijngaarden, waardoor de druiven kunnen rusten tijdens het koelere deel van het jaar. Het druiven droogproces is langzamer en langer dan voor andere druiven. Tijdens de droogperiode hebben de druiven tijd om de karakteristieke aroma’s te ontwikkelen die vervolgens tijdens de gisting in de wijn ontwikkelen. Door de lage temperatuur van het droogproces kunnen de kenmerken van deze koude-klimaat-wijngaard worden teruggevonden in de Amarone Case Vecie. De wijn rijpt 2 jaar in Barrique en 3 jaar in 25HL Sloveens eiken.

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Veneto

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Corvinone,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

vol & rijk