Brigaldara Amarone Cavolo

Brigaldara Amarone Cavolo. De wijn is granaat rood met jammig donkerrood fruit, amarenekers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer rijkgeschakeerde wijn, alsof je amarenekersen proeft met een heerlijke rozijnensmaak erbij. Mooi braadstuk erbij en urenlang genieten voor de open haard.

33,99

Brigaldara Amarone Cavolo

Brigaldara Amarone Cavolo. De wijn is granaat rood met jammig donkerrood fruit, amarenekers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer rijkgeschakeerde wijn, alsof je amarenekersen proeft met een heerlijke rozijnensmaak erbij. Mooi braadstuk erbij en urenlang genieten voor de open haard.

33,99

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

Brigaldara Amarone Cavolo is een rasechte Amarone voor fijnproevers en Bourgondiërs. Corvinone 55%, Corvina 25%, Rondinella 20%. 2 jaar houtrijping op fust en 2 jaar op fles. Dat Cavolo ook een groentesoort is, Cavolo Nero, is toeval. Het gaat om de Amarone Cavolo, een eigen classificatie met hoge kwaliteitseisen.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Valpolicella

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Molinara,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

vol & rijk

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

Brigaldara Amarone Cavolo is een rasechte Amarone voor fijnproevers en Bourgondiërs. Corvinone 55%, Corvina 25%, Rondinella 20%. 2 jaar houtrijping op fust en 2 jaar op fles. Dat Cavolo ook een groentesoort is, Cavolo Nero, is toeval. Het gaat om de Amarone Cavolo, een eigen classificatie met hoge kwaliteitseisen.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Valpolicella

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Molinara,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

vol & rijk