Brigaldara Valpolicella Ripasso

Brigaldara Valpolicella Ripasso is baksteenrood, een warme en volle geur met veel rijp fruit en een zwoel-kruidig randje. De sappige smaak geeft aroma’s van zoete kersen, pruimen en een klein beetje tabak. Fruitig en intens tegelijk, het beste van twee werelden van wijnmaken.

19,49

Brigaldara Valpolicella Ripasso

Brigaldara Valpolicella Ripasso is baksteenrood, een warme en volle geur met veel rijp fruit en een zwoel-kruidig randje. De sappige smaak geeft aroma’s van zoete kersen, pruimen en een klein beetje tabak. Fruitig en intens tegelijk, het beste van twee werelden van wijnmaken.

19,49

Brigaldara Valpolicella Ripasso wordt gemaakt van druiven geteeld in de prachtige Valpolicella aan de voet van het Garda meer vlak boven Verona. De wijnstokken zijn gebonden in Guyot-stijl en geven de wijnstokken een goede balans tussen gebladerte en fruit. De allerbeste en allerrijpste druiventrossen worden geselecteerd voor de Casa Vecie Amarone en Valpolicella Amarone Classico, maar er is slechts beperkt ruimte in de droogruimtes. Daarnaast maken ze Ripasso: Na het vergisten van Amarone wordt de jonge Valpolicella wijn langs de overgebleven most van de Amarone gehaald om zo veel mogelijk smaakstoffen te extraheren. Valpolicella zelf is ook populair, de vriendelijk fruitige stijl van wijnmaken zorgt ervoor dat van wijngaarden die recent zijn aangeplant ook heerlijke wijnen worden gemaakt.

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

Brigaldara Valpolicella Ripasso heeft de souplesse en frisheid van jonge fruitige wijn is zich maar tegelijk nog een extra laag van de Amarone most, waardoor de wijn zowel extreem fruitig als extreem diepgaand en intens is.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Veneto

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Corvinone,Molinara,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig

Brigaldara Valpolicella Ripasso wordt gemaakt van druiven geteeld in de prachtige Valpolicella aan de voet van het Garda meer vlak boven Verona. De wijnstokken zijn gebonden in Guyot-stijl en geven de wijnstokken een goede balans tussen gebladerte en fruit. De allerbeste en allerrijpste druiventrossen worden geselecteerd voor de Casa Vecie Amarone en Valpolicella Amarone Classico, maar er is slechts beperkt ruimte in de droogruimtes. Daarnaast maken ze Ripasso: Na het vergisten van Amarone wordt de jonge Valpolicella wijn langs de overgebleven most van de Amarone gehaald om zo veel mogelijk smaakstoffen te extraheren. Valpolicella zelf is ook populair, de vriendelijk fruitige stijl van wijnmaken zorgt ervoor dat van wijngaarden die recent zijn aangeplant ook heerlijke wijnen worden gemaakt.

Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen Corvina, Molinara en Rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto. De mooiste daarvan, de wijn van de tot rozijnen ingedroogde druiventrossen waar wijn van wordt gemaakt is de Amarone. Eeuwenoud ambacht tot kunst verheven. De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kocht het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richtte Brigaldara zich volledig op de wijnbouw. Eerst door druiven te kweken en te verkopen aan de cooperatie maar vanaf 1991 ging de familie Cesari zelf wijn maken.

De wijnmakerij is gebouwd op twee niveaus en is ingevoegd in de oorspronkelijke architectuur van het koloniale huis dat grenst aan de villa. Het bovenste niveau is gewijd aan de ontvangst en het verwerken van de druiven, terwijl de onderste zone is de druiven opgeslagen liggen in vaten en fusten. Eromheen liggen de wijngaarden, met volledig respect voor de oorspronkelijke structuur van de villa en de omlopende muur. De wijnmakerij alleen al is een plaatje om te zien en toont het oog voor kwaliteit waar Brigaldara voor staat.

Brigaldara Valpolicella Ripasso heeft de souplesse en frisheid van jonge fruitige wijn is zich maar tegelijk nog een extra laag van de Amarone most, waardoor de wijn zowel extreem fruitig als extreem diepgaand en intens is.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Veneto

producent

Brigaldara

druivenras

Corvina,Corvinone,Molinara,Rondinella

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig