Chateau la Gorce Medoc

Chateau La Gorce Cru Bourgeois uit de noordelijke Medoc is een klassiek mooie biologische Bordeaux met veel klasse, maar dan voor een realistische prijs. Vol, fruitig met een geweldig mooie afdronk waarbij het eikenhout subtiel blijft en het rode en zwarte fruit aanhoudt. Nu al mooi op dronk, kan tot 15 jaar ouderen.

14,95

Chateau la Gorce Medoc

Chateau La Gorce Cru Bourgeois uit de noordelijke Medoc is een klassiek mooie biologische Bordeaux met veel klasse, maar dan voor een realistische prijs. Vol, fruitig met een geweldig mooie afdronk waarbij het eikenhout subtiel blijft en het rode en zwarte fruit aanhoudt. Nu al mooi op dronk, kan tot 15 jaar ouderen.

14,95

Chateau La Gorce Cru Bourgeois uit de noordelijke Medoc is een klassiek mooie biologische Bordeaux met veel klasse, maar dan voor een realistische prijs. Het Chateau stamt oorspronkelijk uit 1821, de oorspronkelijke keldergewelven zijn nog helemaal intact. Rondom het Chateau, liggen de wijngaarden van 48 hectare wijnstokken, op een prachtige bergkam met de typische klei en kalkstenen waar de Medoc beroemd om is geworden. We voeren altijd de meest recente jaargang van het Chateau die op dronk is. Door de marriage van de fluwelige Merlot en de Cabernet Sauvignon met zijn structuur en fruitigheid wordt Chateau La Gorce Medoc steeds verfijnder en fluweliger van smaak hoe langer je de fles in de wijnkelder laat liggen, tot wel 15 jaar na botteling. Maar geloof me, deze wijn is nu al een heerlijke belevenis.

Om een Chateau in de Bordeaux over te nemen moet je diepe zakken hebben. Emmanuel Martin was succesvol entrepreneur en perfectionist voor hij en zijn vrouw Mana zich in het grootste avontuur van hun leven stortten en een vervallen chateau nieuw leven in bliezen. Op wijngaarden die worden ingesloten door de fameuze dorpjes Pauillac en St Estephe werkt Emmanuel met een compleet biologische insteek in het gehucht Cantaloup behorend tot het dorpje Blaignan, tot in extremen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, tot je de kelder betreedt. Daar glimmen moderne prachtige stalen cuves voor temperatuur gecontroleerde fermentatie je tegemoed, de beste apparatuur en vooral prachtige 225 liter eiken Bordeaux vaten. Per vat kosten die paar plankjes hout al snel tussen de € 800 en € 1500 per stuk, de inflatie en btw even niet meegenomen. De biologische filosofie wordt tot in detail doorgevoerd. Onkruid wordt net als vroeger gewiedt, door de biocultuur wordt de natuur in goede banen geleidt. De filosofie van Emmanuel? “Wij bewegen mee met hoe de wijnstokken werken, niet andersom.”

Château La Gorce Cru Bourgeois is een hoogwaardige Medoc van 50% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot en 45% Merlot. Dat hoge percentage Merlot is opmerkelijk in een Medoc, waardoor de wijn balans en finesse heeft in het land van krachtige wijnen. Natuurlijk kun je gegrild vlees serveren, of een Franse gedroogde boerenworst. Maar ook simpelweg bij de open haard is dit een geweldige wijn. Deze Bordeaux is door het Wineheaven team geselecteerd als topwijn in de Wijn Escape room De Wijnduivel, want als je voor zo’n nette prijs zo’n heerlijke volle fluweelzachte Medoc kunt maken verdien je het om keer op keer geproefd te worden door echte liefhebbers.

druivenras

Cabernet Sauvignon, Merlot

houtlagering

Ja

smaakprofiel

rijk complex

streek

Bordeaux

biologisch

Ja

afsluiting

Natuurkurk

Chateau La Gorce Cru Bourgeois uit de noordelijke Medoc is een klassiek mooie biologische Bordeaux met veel klasse, maar dan voor een realistische prijs. Het Chateau stamt oorspronkelijk uit 1821, de oorspronkelijke keldergewelven zijn nog helemaal intact. Rondom het Chateau, liggen de wijngaarden van 48 hectare wijnstokken, op een prachtige bergkam met de typische klei en kalkstenen waar de Medoc beroemd om is geworden. We voeren altijd de meest recente jaargang van het Chateau die op dronk is. Door de marriage van de fluwelige Merlot en de Cabernet Sauvignon met zijn structuur en fruitigheid wordt Chateau La Gorce Medoc steeds verfijnder en fluweliger van smaak hoe langer je de fles in de wijnkelder laat liggen, tot wel 15 jaar na botteling. Maar geloof me, deze wijn is nu al een heerlijke belevenis.

Om een Chateau in de Bordeaux over te nemen moet je diepe zakken hebben. Emmanuel Martin was succesvol entrepreneur en perfectionist voor hij en zijn vrouw Mana zich in het grootste avontuur van hun leven stortten en een vervallen chateau nieuw leven in bliezen. Op wijngaarden die worden ingesloten door de fameuze dorpjes Pauillac en St Estephe werkt Emmanuel met een compleet biologische insteek in het gehucht Cantaloup behorend tot het dorpje Blaignan, tot in extremen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, tot je de kelder betreedt. Daar glimmen moderne prachtige stalen cuves voor temperatuur gecontroleerde fermentatie je tegemoed, de beste apparatuur en vooral prachtige 225 liter eiken Bordeaux vaten. Per vat kosten die paar plankjes hout al snel tussen de € 800 en € 1500 per stuk, de inflatie en btw even niet meegenomen. De biologische filosofie wordt tot in detail doorgevoerd. Onkruid wordt net als vroeger gewiedt, door de biocultuur wordt de natuur in goede banen geleidt. De filosofie van Emmanuel? “Wij bewegen mee met hoe de wijnstokken werken, niet andersom.”

Château La Gorce Cru Bourgeois is een hoogwaardige Medoc van 50% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot en 45% Merlot. Dat hoge percentage Merlot is opmerkelijk in een Medoc, waardoor de wijn balans en finesse heeft in het land van krachtige wijnen. Natuurlijk kun je gegrild vlees serveren, of een Franse gedroogde boerenworst. Maar ook simpelweg bij de open haard is dit een geweldige wijn. Deze Bordeaux is door het Wineheaven team geselecteerd als topwijn in de Wijn Escape room De Wijnduivel, want als je voor zo’n nette prijs zo’n heerlijke volle fluweelzachte Medoc kunt maken verdien je het om keer op keer geproefd te worden door echte liefhebbers.

druivenras

Cabernet Sauvignon, Merlot

houtlagering

Ja

smaakprofiel

rijk complex

streek

Bordeaux

biologisch

Ja

afsluiting

Natuurkurk