Contra Soarda Gaggion is een wijn van Contra Soarda, gevestigd nabij Bassano del Grappa. Dat ligt ca 90 km ten noorden van Verona. Deze streek valt binnen de DOC Breganze en maakt onderdeel uit van grote wijngebied Veneto. Eind 90-er jaren besloot Mirco Gotardi, eigenaar van Restaurant Pulirien, ook zijn eigen wijnen te gaan produceren. Hij kocht grond aan en ontgon daar wijngaarden. Er stond op dat moment vooral wijnplanten van Merlot, Chardonnay en Garganega. Dat was niet zijn stijl, dus moesten de wijngaarden geheel nieuw worden opgezet. Gezonde oude onderstokken werden zoveel mogelijk behouden of opnieuw geënt, alleen waar nodig werden nieuwe jonge stokken geplant. Dit heeft geresulteerd in de huidige aanplant van o.a. de verrukkelijke Vespaiolo, Pinot Noir, Merlot en Carmenere. De ligging van de wijngaard is uniek, een natuurlijk amfitheater. De zuid-west helling van het dal is geprepareerd voor de druiventeelt. De vulkanische bodem zorgt hier voor veel mineraliteit en perfecte vochtregulatie. Omdat de wijngaard vrij hoog en tussen twee heuveltoppen ligt, heeft de wijngaard altijd wind. Tevens koelen de nachten ook goed af, dus ideale omstandigheden om de druiven geleidelijk te laten rijpen.
Contra Soarda laat niets aan het toeval over, dat blijkt wel uit de keuze van de wijnmaker. Dat is Marco Bernabei, de zoon van de legendarische Franco Bernabei. Marco is op het ogenblik één van de meest gevraagde wijnmakers van Italië.
Contra Soarda Gaggion is een biologische wijn. De werkwijze van Mirco is volledig biologisch: geen kunstmest, lage rendementen en nauwelijks bestrijdingsmiddelen. Dat kan omdat er geen buren zijn, hij heeft alles in eigen hand.