Frisach L'abrunet de Frisach Negre

Biologische rode wijn, kersenpaars flonkert de wijn in je glas. De geur is fruitig, licht kruidig met wat gist in de neus. Het fruit komt je direct tegemoet als je een slok neemt, met bosaardbeitjes en bessen die de boventoon voeren. Echte spanjaard met 40% Cariñena en 60% Garnacha.

10,99

Frisach L'abrunet de Frisach Negre

Biologische rode wijn, kersenpaars flonkert de wijn in je glas. De geur is fruitig, licht kruidig met wat gist in de neus. Het fruit komt je direct tegemoet als je een slok neemt, met bosaardbeitjes en bessen die de boventoon voeren. Echte spanjaard met 40% Cariñena en 60% Garnacha.

10,99

Frisach L’abrunet de Frisach Negre is biologische rode wijn, kersenpaars flonkert de wijn in je glas. De geur is fruitig, licht kruidig met wat gist in de neus. Het fruit komt je direct tegemoet als je een slok neemt, met bosaardbeitjes en bessen die de boventoon voeren. Echte spanjaard met 40% Cariñena en 60% Garnacha.

Opvallend aan deze wijn is dat, in tegenstelling tot bijna elke wijngaard in de wereld, de druiven van verschillende rassen door elkaar aangeplant zijn. Garnacha en Cariñena staan naast elkaar en door elkaar opgebonden tegen de touwen. De druiven worden per wijngaard geoogst, dus het fruit wordt samen vergist. Wel kiezen ze ervoor dat bij de hooggelegen wijngaarden de druiven later en dus rijper worden geoogst worden dan bij andere wijngaarden. Op die manier krijgt de wijn een perfecte combinatie van rijp sap en heerlijke lichtvoetigheid vanaf het moment dat het wijnmaak proces begint.

De broertjes Francesc en Joan Ferré produceren mooie biologische wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d’Ebre. Dat dorp is gelegen in de regio Terra Alta, Catalonië. Dit wijngebied is enorm in opkomst sinds de ontdekking van de potentie van de Garnacha in het vlakbij gelegen Priorat. In deze regio wordt al lang wijn gemaakt, alleen verkochten hun voorvaderen alle druiven direct na de oogst aan cooperaties. De prijzen waren laag, dus alles draaide om zoveel mogelijk kilo druiven te produceren. Dat veranderde na de grote successen van de Priorat, Terra Alta heeft ook goede bodemsoorten dus er is volop geinvesteerd. Francesc en Joan Ferré besloten kwaliteit voor kwantiteit te kiezen, de wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd en per wijngaard geoogst voor optimale expressie van het terroir van de regio.

Frisach L’abrunet de Frisach Negre is biologische rode wijn, kersenpaars flonkert de wijn in je glas. De geur is fruitig, licht kruidig met wat gist in de neus. Het fruit komt je direct tegemoet als je een slok neemt, met bosaardbeitjes en bessen die de boventoon voeren. Echte spanjaard met 40% Cariñena en 60% Garnacha.

Opvallend aan deze wijn is dat, in tegenstelling tot bijna elke wijngaard in de wereld, de druiven van verschillende rassen door elkaar aangeplant zijn. Garnacha en Cariñena staan naast elkaar en door elkaar opgebonden tegen de touwen. De druiven worden per wijngaard geoogst, dus het fruit wordt samen vergist. Wel kiezen ze ervoor dat bij de hooggelegen wijngaarden de druiven later en dus rijper worden geoogst worden dan bij andere wijngaarden. Op die manier krijgt de wijn een perfecte combinatie van rijp sap en heerlijke lichtvoetigheid vanaf het moment dat het wijnmaak proces begint.

De broertjes Francesc en Joan Ferré produceren mooie biologische wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d’Ebre. Dat dorp is gelegen in de regio Terra Alta, Catalonië. Dit wijngebied is enorm in opkomst sinds de ontdekking van de potentie van de Garnacha in het vlakbij gelegen Priorat. In deze regio wordt al lang wijn gemaakt, alleen verkochten hun voorvaderen alle druiven direct na de oogst aan cooperaties. De prijzen waren laag, dus alles draaide om zoveel mogelijk kilo druiven te produceren. Dat veranderde na de grote successen van de Priorat, Terra Alta heeft ook goede bodemsoorten dus er is volop geinvesteerd. Francesc en Joan Ferré besloten kwaliteit voor kwantiteit te kiezen, de wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd en per wijngaard geoogst voor optimale expressie van het terroir van de regio.