Lungarotti L'U

Lungarotti L’U is is helder en robijnrood met paarse tinten. In de neus complex en warm met tonen van kersen en levendig fruit met wat specerijen. In de smaak veel rood fruit met een goede structuur, ondersteund door frisse zuren en harmonische tannines. De wijn heeft veel lengte met aangename zachtheid in de afdronk.

12,99

Lungarotti L'U

Lungarotti L’U is is helder en robijnrood met paarse tinten. In de neus complex en warm met tonen van kersen en levendig fruit met wat specerijen. In de smaak veel rood fruit met een goede structuur, ondersteund door frisse zuren en harmonische tannines. De wijn heeft veel lengte met aangename zachtheid in de afdronk.

12,99

Lungarotti Brezza Rosato is een van de beste rosé wijnen uit Umbrië. Lungarotti is al decennia lang één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rosé en de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

Lungarotti is in alle opzichten een bedrijf met visie. Niet alleen omdat dankzij het werk dat zij hebben verzet om de wijnbouw in Umbrië naar een internationaal niveau te tillen, maar ook omdat de familie al vroeg begreep dat opschalen naar een moderne wijnmakerij en gebruik maken van scheikundige kennis en technieken een voorsprong ging betekenen in het wijn maken van de gehele regio. Nu hebben ze als eerste wijngoed in de regio een innovatieve biomassa-verwarmingssysteem geïnstalleerd. Zou dat ook weer zo’n innovatie zijn die de regio verder gaat brengen?

Rosso L’U werd geboren op het landgoed van het bedrijf Lungarotti, in Umbrië. De naam benadrukt de link tussen het bedrijf en het grondgebied, L’U as Umbria by Lungarotti. Deze wijn is gemaakt van Sangiovese, Merlot en andere complementaire druiven, geoogst tussen eind september en begin oktober. Na een korte maceratie en de fermentatieprocessen uitgevoerd in staal, laat men de most acht tot tien maanden rijzen in barriques.

 

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Umbria

producent

Lungarotti

druivenras

Merlot,Sangiovese

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

zwoel

Lungarotti Brezza Rosato is een van de beste rosé wijnen uit Umbrië. Lungarotti is al decennia lang één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rosé en de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

Lungarotti is in alle opzichten een bedrijf met visie. Niet alleen omdat dankzij het werk dat zij hebben verzet om de wijnbouw in Umbrië naar een internationaal niveau te tillen, maar ook omdat de familie al vroeg begreep dat opschalen naar een moderne wijnmakerij en gebruik maken van scheikundige kennis en technieken een voorsprong ging betekenen in het wijn maken van de gehele regio. Nu hebben ze als eerste wijngoed in de regio een innovatieve biomassa-verwarmingssysteem geïnstalleerd. Zou dat ook weer zo’n innovatie zijn die de regio verder gaat brengen?

Rosso L’U werd geboren op het landgoed van het bedrijf Lungarotti, in Umbrië. De naam benadrukt de link tussen het bedrijf en het grondgebied, L’U as Umbria by Lungarotti. Deze wijn is gemaakt van Sangiovese, Merlot en andere complementaire druiven, geoogst tussen eind september en begin oktober. Na een korte maceratie en de fermentatieprocessen uitgevoerd in staal, laat men de most acht tot tien maanden rijzen in barriques.

 

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Umbria

producent

Lungarotti

druivenras

Merlot,Sangiovese

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

zwoel