Piancornello Rosso 'Per Emma'

Piancornello Rosso ‘Per Emma’ heeft alles. Geconcentreerde zwarte kersen, de typische Italiaanse kruidigheid en krachtige structuur die zachtheid combineert met pit. Een dijk van een wijn die opgewassen is tegen de meest uitgesproken (wild) gerechten.

19,95

Piancornello Rosso 'Per Emma'

Piancornello Rosso ‘Per Emma’ heeft alles. Geconcentreerde zwarte kersen, de typische Italiaanse kruidigheid en krachtige structuur die zachtheid combineert met pit. Een dijk van een wijn die opgewassen is tegen de meest uitgesproken (wild) gerechten.

19,95

Piancornello Rosso ‘Per Emma’ is gemaakt van een bijzondere druif, de Ciliegiolo. Het grootste voordeel van de RossoPer Emma ten opzichte van de Brunello is dat hij meteen op dronk is als hij verkocht wordt..Het stadje Montalcino ligt in de provincie Toscane, direct ten zuiden van het Chianti-gebied. De combinatie van warme, droge zomers en een rotsachtige, arme bodem resulteert hier in de meest geconcentreerde Sangiovese-wijnen van Italië. Claudio Monaci van het huis Piancornello is het type producent waar we altijd naar op zoek zijn. Jong, intelligent en een beetje eigenwijs. Door goed te kijken naar de waardevolle elementen uit de gerenomeerde wijntraditie van Montalcino en deze te combineren met hedendaagse inzichten, bouwt hij aan een eigen stijl en visie. Herkenbaar als Montalcino, maar vooral herkenbaar als Piancornello!

Piancornello Rosso ‘Per Emma’  is dus gemaakt van de druif Ciliegiolo (spreek uit Siliejee-djólo), een oud Toscaans druivenras. Dit ras, volgens recent DNA onderzoek geïdentificeerd als een van de ouders van Sangiovese, is bijna alleen in deze regio te vinden. Oude stokken, lage rendementen en het warme klimaat van Zuid-Toscane staan garant voor rijpe en gezonde druiven. De wijn die hier het resultaat van is, is verbluffend goed: geconcentreerde zwarte kersen, de typische Italiaanse kruidigheid en krachtige structuur die zachtheid combineert met pit. Een dijk van een wijn die opgewassen is tegen de meest uitgesproken (wild) gerechten.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Toscana

producent

Piancornello

druivenras

Ciliegiolo

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Ja

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig

Piancornello Rosso ‘Per Emma’ is gemaakt van een bijzondere druif, de Ciliegiolo. Het grootste voordeel van de RossoPer Emma ten opzichte van de Brunello is dat hij meteen op dronk is als hij verkocht wordt..Het stadje Montalcino ligt in de provincie Toscane, direct ten zuiden van het Chianti-gebied. De combinatie van warme, droge zomers en een rotsachtige, arme bodem resulteert hier in de meest geconcentreerde Sangiovese-wijnen van Italië. Claudio Monaci van het huis Piancornello is het type producent waar we altijd naar op zoek zijn. Jong, intelligent en een beetje eigenwijs. Door goed te kijken naar de waardevolle elementen uit de gerenomeerde wijntraditie van Montalcino en deze te combineren met hedendaagse inzichten, bouwt hij aan een eigen stijl en visie. Herkenbaar als Montalcino, maar vooral herkenbaar als Piancornello!

Piancornello Rosso ‘Per Emma’  is dus gemaakt van de druif Ciliegiolo (spreek uit Siliejee-djólo), een oud Toscaans druivenras. Dit ras, volgens recent DNA onderzoek geïdentificeerd als een van de ouders van Sangiovese, is bijna alleen in deze regio te vinden. Oude stokken, lage rendementen en het warme klimaat van Zuid-Toscane staan garant voor rijpe en gezonde druiven. De wijn die hier het resultaat van is, is verbluffend goed: geconcentreerde zwarte kersen, de typische Italiaanse kruidigheid en krachtige structuur die zachtheid combineert met pit. Een dijk van een wijn die opgewassen is tegen de meest uitgesproken (wild) gerechten.

soort

Rode wijn

land

Italië

streek

Toscana

producent

Piancornello

druivenras

Ciliegiolo

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Ja

houtlagering

Ja

smaakprofiel

krachtig & kruidig