Rosarubra Trebbiano d’Abruzzo is een droge witte wijn gemaakt van de Trebbiano Toscano, bekender onder de naam Ugni blanc. Dit is is een van de oudste en meest aangeplante witte druivensoorten in Italië en Frankrijk, waarbij vroeger de druiven door hun wat iele frisse smaak vaak werden verwerkt tot brandy of Armagnac. Met de nieuwe moderne vergistings- en wijnmakers methodieken kunnen van deze druif heerlijk frisse stuivende wijnen worden gemaakt, veel te lekker om te destilleren.
Rosarubra is gelegen in Pietranico, in de provincie Pescara. De 30 ha wijngaarden liggen op ca 400m hoogte en vormen een amfitheater met de opening naar het noordoosten. Hierdoor profiteren de wijngaarden van de temperende invloed van de Adriatische Zee. Aan de zuid- en westzijde van het amfitheater worden de wijngaarden begrenst door dichte loofbossen van twee belangrijke nationale parken. Op deze unieke plek concentreert Rosarubra zich op de duurzame productie van superrijpe en supergezonde druiven. Sinds 2003 wordt er volledig volgens de biodynamische methode gewerkt en daarmee is het één van de 46 wijnbedrijven van Italië met een Demeter certificering.
Rosarubra Trebbiano d’Abruzzo heeft een lekker volle en zachte smaak, die naar mate je de wijn langer in de mond hebt complexer en dieper wordt. Elegante wijn.