Sol de Andes Merlot Reserve

Sol de Andes Merlot Reserve heeft een vrij donkerrode kleur voor een merlot. In de geur merk je meteen de warmte op: een intense, zwoele geur van kersen en cederhout. De smaak is zacht, fruitrijk en een tikje kruidig met een heerlijke lange afdronk.

9,49

Sol de Andes Merlot Reserve

Sol de Andes Merlot Reserve heeft een vrij donkerrode kleur voor een merlot. In de geur merk je meteen de warmte op: een intense, zwoele geur van kersen en cederhout. De smaak is zacht, fruitrijk en een tikje kruidig met een heerlijke lange afdronk.

9,49

De gedachte van Sol de Andes is het produceren van elegante en toegankelijke wijnen. De wijngaarden liggen met name in de Maule Valley, waar de bodega ook gevestigd is. Er is een totale aanplant van 200 hectaren, met voor elk druivenras de beste condities. Alle druiven worden handmatig geoogst en worden op een natuurvriendelijke wijze verbouwd, bestrijdingsmiddelen worden dan ook zoveel mogelijk vermeden. Gezien het perfecte klimaat voor de wijnbouw is het gebruik hiervan meestal overbodig. De wijnen zijn heel modern van stijl met een ongekende prijs/kwaliteitverhouding.

De filosofie van Sol de Andes is het produceren van elegante toegankelijke wijnen. De wijngaarden liggen met name in de Maule valley waar ook de bodega is gevestigd. Een totale aanplant van 150 hectare met voor elk aangeplant druivenras de beste condities. Alle druiven worden handmatig geoogst en worden op een natuurvriendelijke wijze verbouwd. Bestrijdingsmiddelen worden dan ook zoveel mogelijk vermeden een gezien dit perfecte klimaat voor wijnbouw is het gebruik hiervan dan ook meestal niet nodig.

De wijnbouw in Chili is lang geleden al gestart door Spaanse kolonisten. De druivenstokken van toen staan er niet veel meer, tegenwoordig zie je meer Franse druivenrassen zoals de Chardonnay, Sauvignin Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Bijzonder aan deze regio is dat de druivenstokken nog op de eigen wortels kunnen worden verbouwd en niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen die resistent zijn tegen de phylloxera vastatrix, ofwel de schattige druifluis die in de 19e eeuw vele wijngaarden in Europa verwoestte. Deze druifluis kan niet aarden in het prachtige Chili, net als heel veel vijanden van de druif. Dit is ook de reden dat wijnen uit Chili met weinig sulfiet kunnen worden gemaakt en amper bestrijdingsmiddelen nodig zijn op de akker. Pure wijnen dus, die wijnen van Sol de Andes, en zeer gangbaar als huiswijn in menig gezegend huis in Nederland.

soort

Rode wijn

land

Chili

streek

Central Valley

producent

Sol de Andes

druivenras

Merlot

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

soepel fruitig

De gedachte van Sol de Andes is het produceren van elegante en toegankelijke wijnen. De wijngaarden liggen met name in de Maule Valley, waar de bodega ook gevestigd is. Er is een totale aanplant van 200 hectaren, met voor elk druivenras de beste condities. Alle druiven worden handmatig geoogst en worden op een natuurvriendelijke wijze verbouwd, bestrijdingsmiddelen worden dan ook zoveel mogelijk vermeden. Gezien het perfecte klimaat voor de wijnbouw is het gebruik hiervan meestal overbodig. De wijnen zijn heel modern van stijl met een ongekende prijs/kwaliteitverhouding.

De filosofie van Sol de Andes is het produceren van elegante toegankelijke wijnen. De wijngaarden liggen met name in de Maule valley waar ook de bodega is gevestigd. Een totale aanplant van 150 hectare met voor elk aangeplant druivenras de beste condities. Alle druiven worden handmatig geoogst en worden op een natuurvriendelijke wijze verbouwd. Bestrijdingsmiddelen worden dan ook zoveel mogelijk vermeden een gezien dit perfecte klimaat voor wijnbouw is het gebruik hiervan dan ook meestal niet nodig.

De wijnbouw in Chili is lang geleden al gestart door Spaanse kolonisten. De druivenstokken van toen staan er niet veel meer, tegenwoordig zie je meer Franse druivenrassen zoals de Chardonnay, Sauvignin Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Bijzonder aan deze regio is dat de druivenstokken nog op de eigen wortels kunnen worden verbouwd en niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen die resistent zijn tegen de phylloxera vastatrix, ofwel de schattige druifluis die in de 19e eeuw vele wijngaarden in Europa verwoestte. Deze druifluis kan niet aarden in het prachtige Chili, net als heel veel vijanden van de druif. Dit is ook de reden dat wijnen uit Chili met weinig sulfiet kunnen worden gemaakt en amper bestrijdingsmiddelen nodig zijn op de akker. Pure wijnen dus, die wijnen van Sol de Andes, en zeer gangbaar als huiswijn in menig gezegend huis in Nederland.

soort

Rode wijn

land

Chili

streek

Central Valley

producent

Sol de Andes

druivenras

Merlot

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

soepel fruitig