Clos des Aumones Vouvray Brut is een heerlijke parelende wijn met een mooie strakke afdronk, een echte Vouvray Pur Sang.
Vouvray is de vooral bij kenners beroemde regio in de Franse midden Loire vlakbij Tours waar de Chenin tot imposante wijnen leidt. De Chenin blanc, zoals de druif voluit heet, heeft een kenmerkende wat hogere zuurgraad. Daardoor leent de druif zich voor zowel zoete als droge wijnen en zijn de brut en demi sec varianten zeker bijzonder genoeg om echt eens te proberen. Al in de 4e eeuw na Christus werd er in de wijngaarden rondom Vouvray wijn gemaakt door de monniken van het klooster van Marmoutier. Zij maakten de clos, ofwel de ommuurde percelen om aan te geven waar de beste wijngaarden lagen en zo het kaf van het koren te scheiden. De wijngaarden van Clos de Aumones liggen in Rochecorbon, ten oosten van Tours, op de rechteroevers van de Loire op hellingen op het zuiden. Domaine du Clos des Aumônes is al generaties lang in familiebezit. Deze Vignerons independant, ofwel onafhankelijke wijnmakers, maken streekwijn volgens eeuwenoude tradities. Alleen wel met de laatste moderne snufjes, want de wijnkelder is volledig gemoderniseerd toen de jongste telg in de familie het bedrijf overnam. Sinds 2018 wordt het Domaine du Clos des Aumônes namelijk beheerd door Benoit Coulon. Met een traditionele knowhow, een passie voor het terroir en passie voor de Chenin-druivensoort. Opgeleid als oenoloog, koos hij ervoor om zich in de Vouvray-wijngaarden te vestigen vanwege het potentieel om geweldige witte wijnen te creëren. De grond typeert zich door de aanwezigheid van veel tufsteen, kalk, klei, kiezelhoudende klei en vuursteen. De Chenin Blanc op deze ondergrond resulteert in een mooie zuivere en delicate wijn met frisse zuren en bewaarpotentieel.
De oorkonde van de Decanter gold award, de eerste keer voor Domaine Clos des Aumônes, prijkt trots in de proefruimte op het landgoed. Een teken van hoge kwaliteit en vooral van de ingezette modernisering door Benoit Coulon de afgelopen jaren.