Mousserende wijn

Onze wijnen - Mousserende wijn

Mousserende wijn voor elke gelegenheid. Bij Wineheaven hebben we het motto dat je bubbels opentrekt bij goed nieuws en bij slecht nieuws. Mousserende wijn moet je altijd in huis hebben, met en zonder alcohol. Combineren met andere wijnen mag, dus maak zelf je ideale wijnselectie met de beste Champagnes, Cava’s en Prosecco’s.

Champagne

Nederlanders drinken te weinig Champagne. Een goede Champagne, en dus geen Moetje, is fris en elegant en doet denken aan hazelnootjes of appeltaart. Veel of weinig houtrijping geeft extra prikkels aan deze wijn, die altijd een klein beetje toegevoegde suikers bevat. Brut is de droogste, demi-sec heeft meer zoetheid in zich. Zie je een Grand Cru van Blanc de blancs? Dan weet je dat je een Chardonnay Champagne uit de beste wijngaarden van de Marne Vallee te pakken hebt. Champagne wordt altijd gemaakt volgens, heel toepasselijk, de Methode Champenoise, die gekenmerkt wordt door de tweede rijping op fles.

Prosecco

De Glera druif, vroeger Prosecco druif genoemd, legt de basis voor deze fragiel frisse wijn met meestal een lekker restzoetje. Van publiekslieveling tot kwaliteitswijn, dat is wat Prosecco heeft doorgemaakt sinds de eeuwwisseling. Prosecco mag alleen nog maar Prosecco heten als de druif Glera is en de wijnen uit een specifieke regio dichtbij Venetië komt. De betere prosecco wordt gemaakt volgens de méthode Charmat, zowel de spumante als de frizzante variant.  Dat zorgt voor die fijne bubbels in je glas.

Cava

Cava is het Spaanse woord voor kelder en het equivalent geworden voor Spaanse bubbels uit de Penedes regio. Sinds de jaren negentig van vorige eeuw is het officieel een DOC geworden, een kwaliteitskenmerk en herkomst waarborg. De beroemdste wijnhuizen zijn wellicht Codorníu en Freixenet, maar zelf kiezen we liever voor topkwaliteit zoals de Corpinnat van Torrelo.

 

Proeven is geloven

Wijn is passie, proeven is geloven. Dat is waar het bij Wineheaven al sinds 2011 om draait. Stel uit het hele assortiment gerust je eigen doos samen. We werken met verschillende importeurs samen voor onze eigen collectie. Daardoor is het assortiment uniek en staan de wijnen snel bij je thuis.  

Alle wijnen van Wineheaven vallen onder de niet goed – geld terug garantie. Mocht u om welke reden dan ook niet tevreden zijn dan storten we het geld terug. Want elke wijn van Wineheaven is van goede kwaliteit en hoort in topconditie bij u aan te komen. Elke bestelling bij Wineheaven valt automatisch onder de niet goed – geld terug garantie. 


Wijn verzenden

Wijn wordt veilig verzonden in extra sterke kartonnen dozen van 3, 6 of 12 flessen. Dat is niet voor niets: Aantallen die afwijken van deze standaarden hebben een groter risico op breuk (kapot gaan) tijdens transport is onze ervaring. Dat vertraagd het bestelproces en is kostbaar voor ons. Daarom vragen we u om liefst 3, 6 of 12 flessen tegelijk te bestellen zodat we uw bestelling optimaal kunnen transporteren.