Maravilla

Maravilla wijn is een merk van het beroemde Chileense wijnhuis Viña Morandé. Wijnmaker Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. mocht ooit als zeer talentvolle wijnmaker aan de basis staan van de lancering van nieuwe wijnen bij Concha Y Torro, één van Chili’s grootste wijnbedrijven. Daar heeft hij onder andere aan de wieg gestaan van één van Chili’s eerste rode topwijnen: Don Melchor. In 1996 richtte Pablo Morandé samen met een groep vrienden Viña Morandé op. In korte tijd groeide het bedrijf uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven in Chili en dat is gebleven. Pablo Morandé is ondertussen op leeftijf en maakt zelf geen wijn meer. Maar gelukkg is hij nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken en assisteert hij de huidige wijnmaker, Ricardo Baettig, om wijnen te ontwikkelen die de naam van Morandé eer aan doen.

Morandé’s wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres – grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen. Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het ‘vergeten’ wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé’s contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En ‘last but not least’ liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Maravilla betekent wonder in het Spaans, de taal die ze spreken in Chili. Dit land kenmerkt zich door een prachtige wijncultuur waarbij wind gebruikt wordt als natuurlijke vijand van schimmels. Doordat de druiven minder last hebben van deze schimmels behoeven de wijnen weinig toevoegingen tijdens het maken van de wijn. Goede druiven in de most betekent simpelweg mooie zuiver wijn als eindproduct. De Maravilla wijnen zijn hier een prachtig exponent van. Maravilla mag je zien als de kraamkamer van Morandé. De eerste oogsten van nieuwe wijnvelden en wijngaarden waar de druivenstok meer dan gemiddelde voeding uit de bodem haalt zorgen voor druiven van iets lichtere smaak en juist veel zuurtjes en frisheid. Door bij het oogsten van de wijnen uit verschillende wijngaarden al meteen een voorselectie te maken blijft Maravilla het merk voor frisse, niet al te zware wijnen. Echt de perfecte serie voor een thuiswijn, een wijn die je alijd in huis moet hebben voor als er onverwacht gasten komen. Van de frisse naar mandarijn neigende Sauvignon Blanc tot de verrassend fruitige merlot, elke wijn heeft dat subtiele zuurtje waardoor de combinatie met eten zoveel doet. Geitenkaas bij de sauvignon, brie bij de Chardonnay, een stukje worst bij de merlot of de zon bij de rosé. Vergeet niet te genieten.

Toont alle 4 resultaten