17 tips voor de leukste date night

Date night pakket wineheaven

Wat is Date Night?

Ooit gehoord van date night? Een date night is een romantisch uitje met je partner of date. Je neemt de tijd voor elkaar, bedenkt iets leuks om te doen en meestal eet je samen. Een gezellige leuke en romantische date night zorgt dat je relatie versterkt. Maar wat moet je doen op zo’n Date Night? Zoekt je naar inspiratie voor een romantische date waardoor je relatie versterkt wordt? 

Tips voor Date Night

Dit zijn alvast een 17 tal tips voor een leuke Date Night, de laatste is eigenlijk de beste. 

1. Naar de film
De bioscoop scoort altijd hoog op het favorietenlijstje. Ga er samen heen, zoek een leuke film uit en geniet van de beleving op het grote scherm.

2. Maak een wandeling
Zomer of winter, een wandeling doet het altijd goed. Plan een route die niet te lang is en pas je snelheid aan zodat je gezellig samen wandelt. De natuur in is ideaal en geeft genoeg inspiratie om over te praten.

3. Doe een spelletje
Doe je spelletjeskast open en leg iets klaar. Wil je het spannend maken, daag elkaar uit. Spreek bijvoorbeeld af wat je bij verlies moet doen. Van opruimen tot massage, alles is mogelijk.

4. Wijnproeverij
Koop 3 bijzondere flessen wijn en kies er kaasjes bij. De flessen hoeven niet op he? Het gaat echt om proeven. Dus leg een Vacu vin klaar voordat je samen op de bank in slaap gevallen bent.

5. Restaurant van je partner
Reserveer zijn of haar lievelingsrestaurant. Date night gaat om wat over hebben voor de ander, dus zet je ego opzij en laat zien dat je weet wat de ander wil. Gegarandeerd gezellig en door jouw invoelende keuze start je al goed.

6. Ontdek je eigen stad
Hoe lang is het geleden dat je je eigen stad of dorp onveilig maakte? Zorg dat de kinderen uit logeren zijn en zet samen weer eens de bloemetjes buiten.

7. Zonsondergang
Er is niets zo romantisch als samen kijken naar een mooie zonsondergang. Organiseer een kampvuurtje, kleedje of dekentje bij koud weer. Gewoon kijken naar de ondergaande zon is iets magisch. Als de zon dan weg is en de schemering valt in, is romantiek nooit ver.

8. Schaatsen
Samen zwieren is leuk en romantisch tegelijk. Hou een beetje rekening dat de schaatsbaan niet te vol is met te fanatieke kamikazepiloten en vergeet mutsen en handschoenen niet. Reken maar dat die warme chocolademelk of gluhwein lekker gaat smaken!

9. Ga kunst kijken
Wanneer heb je voor het laatst samen kunst gekeken? Dat kan een museum zijn, een wandschildering of een beeldentuin. Het gaat er vooral om dat je intensief tijd vrijmaakt om elk kunstwerk uitgebreid te bekijken en te bespreken met zijn tweetjes.

10. Picknick
Laat het weer het toe? Ritsel een mandje vol lekkers, doe er een goed flesje Blush Rosé in en vergeet niet mooie glazen in te pakken. Kleedje uitrollen en genieten maar.

11. Dansplaat
Zet een vlot flesje wijn klaar, pak je Sonos of JBL en zet spotify aan. Wanneer heb je voor het laatst samen gedanst? Spreek een thema af of laat nummers op elkaar aansluiten op de titel of songtekst. Red red wine, stay close to me….

12. Twister
Strek je ledematen en test je evenwicht met dit heerlijke en hilarische spel van vroeger. Stiekem is het natuurlijk ook een goede manier om elkaar fysiek heel dichtbij te krijgen en raak je elkaar bedoeld of onbedoeld aan. Gezien de noodzaak van een goed evenwicht raden we alcoholvrije wijn aan voorafgaand aan het spel.

13. Cocooning
Kaarsjes aan, dekentje op de bank, borrelhapjes erbij en Netflix aan. Bedenk vooraf wat voor film je gaat kijken, zodat je op het moment supreme net kunt doen alsof je spontaan een leuke film uitkiest. Tip voor vrouwen? Niet aleen maar Romcoms uitzoeken, mannen zoeken vaak naar net wat meer actie.

14. Naar de schouwburg
De schouwburg is een chique plek voor een date met stijl. Tenue de ville is aan te raden, dus voor de man een jasje en de dame in cocktailjurk. Modern mag, maar klassiek chique heeft echt glamour. Uiteraard bestel je een glas bubbles voor tijdens de pauze en praat je na met elkaar in de foyer tot sluit.

15. Je eerste date
Zijn jullie al langer samen? Doe je eerste date zo goed en kwaad als het kan na. Ga naar hetzelfde cafe of restaurant en bestel wat je toen ook deed. Doe dezelfde kleren aan als toen, of boots het na. Hoe dichter je bij je eerste date komt hoe beter. Wedden dat jullie niet uitgepraat zullen raken over hoe onwennig alles nog was?

16. Schilderen
Ga naar de action en koop 2 canvassen. Heb je geen kwasten en verf? Neem leuke kleurtjes mee en zet alles klaar. Jullie gaan elkaar schilderen! Hilarisch, leuk en vooral intiem want je bent elkaar de hele tijd intensief aan het bekijken. Een kloddertje rose hier….

17. Koop een date night pakket
Er zijn hele creatieve en romantische mensen die pakketten samenstellen waardoor je zelf en je partner verrast worden. Een goed pakket is zo samengesteld dat je de hele avond bezig bent. Het perfecte Date Night pakket begint al eerder, dat maakt dat je de avond eerst moet voorbereiden. Klinkt dat interessant of niet?