Wijn escape room voor thuis met wijnproeverij

Wat als je een gezellige escape room thuis met een goed thema combineert met een wijnproeverij? Bezorg je vrienden een geweldig leuke avond, geniet van goede wijnen en doorsta de beproevingen. Lukt het jou om de wereld te redden van smakeloze saaie wijnen? Wie van jullie overmeestert de wijnduivel en mag deze mee naar huis nemen? Deze escape room is gemaakt om in groepsverband te spelen. Reken op slimme puzzels, uitzoekwerk en interactie. Je gaat proeven, proefjes uitvoeren en verschillen begrijpen tussen wijnen. Zowel de kenner als de leek zullen genieten, want deze proeverij houdt je op een unieke manier scherp.

De wijn escape room

De opbouw van de proeverij is helemaal geïntegreerd met je vorderingen in de escape room. Er zitten 3 prachtige wijnen in de proeverij, elk met hun eigen unieke opdrachten, tests en puzzels. Voer de opdrachten thuis uit, voer online je resultaten in en ervaar waarom wijn zo magisch is.

Spel voor 6 personen

Dit is geen traditionele wijnproeverij, het is een escape room voor 6 personen. Bestel bij grotere groepen wijn bij, maar denk eraan dat je in teamverband scherp moet kunnen blijven onderzoeken, proeven en testen tot het allerlaatste moment om de beloning in ontvangst te mogen nemen.

Escape room thema: Overmeester de Wijnduivel

Die Wijnduivel laat zich alleen niet zomaar overmeesteren, je zal als Wijnengelen al je creativiteit, je zintuigen, je intelligentie en smaakpapillen moeten aanwenden om als overwinnaar de avond af te sluiten.  In 4 fases met elk meerdere uitdagende opdrachten vermengen we online, social media en offline om de oplossingen te vinden. Alle artwork is speciaal ontworpen voor deze Escape Room, de originele attributen bieden je een compleet andere inkijk in de magie van wijn. Lukt het jouw team om de Wijnduivel te overmeesteren en gaat hij met een van jullie mee naar huis?

Moeilijkheidsgraad

Tactiek en teamwork zijn bepalend in deze escape room met medium moeilijkheidsgraad. Wijnkennis of escape room voorkennis is niet noodzakelijk. De escape room is ontworpen om met 3 tot 6 volwassenen op dezelfde locatie te spelen. Goede wijnglazen zijn belangrijk bij het proeven, een geschikt wijnglas is volledig transparant, heeft minimaal 31 en maximaal 45 ml inhoud, is rond en loopt iets taps toe naar boven.  

Escape room thema: Overmeester de Wijnduivel