Over Wineheaven

Proeven is geloven sinds 2011

over wineheaven

Wineheaven - meer dan alleen wijn

Wineheaven is opgericht in 2011 vanuit een pure passie voor wijn, door wijnliefhebber Paul Ballieux. In het begin draaide het vooral om het geven van wijnproeverijen en het leveren aan de horeca in Den Haag. Met de verhuizing naar Leidschendam in 2015 werd de webshop steeds belangrijker, zeker nadat Paul ook eigenaar werd van het online marketing bureau Aandacht Marketing

De kruisbestuiving van online marketing, innovatieve kracht en passie voor wijn maakt van Wineheaven een uniek bedrijf. We verkopen wijn en ontwikkelen ook onze eigen producten, zoals de Wijn Escape room

Wineheaven is meer dan alleen een website om wijn te kopen. Het gaat om plezier, service en positief verrast worden. Dat willen we ook online laten zien, door de rode Wijnduivel steeds prominenter op de site aanwezig te laten zijn.  

Wineheaven - meer dan alleen wijn

Wineheaven is opgericht in 2011 vanuit een pure passie voor wijn, innovatie en technologie. 

De kruisbestuiving van online marketing, innovatieve kracht en passie voor wijn maakt van Wineheaven een uniek bedrijf. We verkopen wijn en ontwikkelen ook onze eigen producten.
Bekende voorbeelden zijn de Wijn Escape room voor thuis, de romantische wijnproeverij thuis en online wijnadvies van onze mascotte De Wijnduivel.

Wineheaven - Paul Ballieux

Paul Ballieux is de eigenaar van Wineheaven en geen onbekende in de wijnwereld. Als kind al groeide hij op met de liefde voor wijn. Zijn ouders namen hem elke vakantie weer mee naar de mooiste en meest beroemde wijngaarden van Europa. Herinneringen van picknicken op wijngaarden van Chateau de La Rivière in Fronsac, nu in zijn assortiment, vertellen van stokbrood met brie en spelen in de wijngaard. Op zijn zesde jaar proefde Paul voor het eerst wijn midden op een Franse markt bij een wijnboer uit de Elzas. Hij mocht proeven en riep direct, “dit smaakt naar druiven”. Zijn vader en de wijnboer waren verbaasd, de Muscat die hij proefde stond inderdaad bekend om zijn druivensmaak. Vanaf dat moment was de interesse voor wijn gewekt, later verslond hij allerlei wijnboeken en leerde hij zichzelf druivenrassen herkennen vanuit de geur en kleur tot hij oud genoeg was om zelf te mogen proeven.
over paul ballieux

De passie voor wijn is bij Paul altijd gekoppeld geweest aan zijn passie voor lekker eten. Hij kookt graag, al mag het van zijn vrouw altijd vaker, en hij kan intensief bezig zijn met het bereiden van een lekker uitgebreid diner. Het combineren van drinken en eten is iets wat hij van kinds af aan deed, vanaf zijn 16e (dat mocht toen nog) leerde hij echt wijn proeven en genieten van wijn.

Na zijn studie aan de Hotelschool in Den Haag begon hij aan zijn lange carrière in marketing, waarmee hij tegenwoordig furore maakt als SEA Specialist en natuurlijk eigenaar van Wineheaven sinds 2011. De combinatie van technische kennis, creativiteit en gevoel voor marketing zorgt voor unieke innovaties die je terug vindt in het assortiment.

Wineheaven - partners

Bij Wineheaven werken we met een team van geweldige mensen elke dag weer samen om een unieke beleving te scheppen. Van degene die de wijn inpakken in het magazijn tot op kantoor waar wijn geproefd en geselecteerd wordt. Een paar mensen willen we in het bijzonder aanprijzen.

Zo is alle designerwerk ontworpen door de talentvolle designer Nina Bakker.

Alle development werk, zoals API koppelingen en de online spelomgeving, is van Steven Gosseling.

Ook Misha Opstal, oud-stagiair van Wineheaven, werkt nu bij Devlore als software engineer en draagt zijn steentje bij. Mede dankzij deze mensen kan Wineheaven elke dag weer de klantervaring bieden die maakt dat je terugkomt. Geniet met mate, proeven is geloven.

Wijnduivel ton Escape room

Wijn Escape room "De Wijnduivel"

Warm aanbevolen: De eerste Wijn Escape Room voor thuis met complete wijnproeverij voor groepen vanaf 4 personen. Verrassend, origineel en mooi verzorgd. Design artwork, bijzondere attributen, proeverij met 3 heerlijke wijnen inclusief toegang tot de online spelomgeving.

Wineheaven nieuws