5 Perfecte eerste date ideeën

Bij de eerste date is alles extra spannend. Want waar spreek je af, hoe laat, wat ga je doen, wat trek je aan? Onze tip is om op je eerste date niet te extreem te doen, want je hebt kans dat je de ander afschrikt. Dus vergeet Skydiven of een weekendje New York, het gaat erom dat je een date regelt waarbij je elkaar kunt leren kennen. Dan is het wel zo handig dat je een locatie uitzoekt waar je in gesprek kunt met elkaar. De andere belangijke pijler van je eerste date is om jezelf te blijven. Dus als je van nature erg attent bent, neem iets mee. Ben je niet zo iemand, wek geen verkeerde verwachtingen. Een bloem zoals een roos meenemen mag altijd.

Waar moet je altijd op letten?

Op je eerste date is alles nieuw, dus moet je persoonlijke hygiëne goed op orde zijn. Dus verzorgde kleding, tanden gepoetst, make-up en haar netjes, niet gaan rennen om op tijd te zijn. Oh ja, ruim op tijd van huis gaan. Want stress ruik je ook. Dat zou meteen een slecht begin van je avond zijn en het verpest de eerste indruk. Is de date niet bij jou of de ander thuis? Doe vooral kleding aan die je prettig vindt zitten en waarin je kunt bewegen. Denk na over je schoeisel, ga je iets actiefs doen dan zijn hoge hakken niet passend. Een jas is altijd handig om mee te nemen, ‘s avonds is het vaak fris.

roos date night pakket

Date Idee 1: Zie samen de zon in de zee zakken

Op je eerste date is het heerlijk om vlak voor zonsondergang over het strand of een andere locatie met veel ruimte om je heen te wandelen. Niets zo romantisch als elkaar in de ogen staren tijdens het vallen van de avond. De avondschemering maakt wat in je los, die prachtige kleuren van het avondrood zorgen bij allebei voor kriebels. Hou je wandeling realistisch, een half uur of uur maximaal. Want zodra het echt donker is, zorg je uiteraard voor een beschut plekje op een terras of barretje. Zo’n wandeling met zonsondergang zorgt ervoor dat je allebei wat gelukshormoontjes hebt aangemaakt. Zit je eenmaal lekker beschut samen, dan komen de gesprekken door de wandeling vanzelf op gang.

Date Idee 2: Bioscoopje pakken?

Nee, doe het niet! Op je eerste date wil je kennismaken, elkaar leren kennen, kletsen, misschien wel zoenen? Dat lukt dus niet in een bomvolle zaal waar je aan alle kanten buren hebt die meeluisteren en boos reageren als jij schaterlachend op haar reageert. Vergeet niet dat je uren naast elkaar stil moet zitten, dat je apatisch en afgestompt uit de zaal komt doordat je emotioneel overprikkeld bent geraakt door de film. Ook het niet naar de toilet kunnen kan voor je date een issue zijn, dat weet je nog niet op je eerste date. Mocht je dan ook nog een Marvel film hebben uitgekozen, val je door de mand omdat je zelf geen superkrachten bezit. Tijd voor een beter idee.

Date Idee 3: Aai samen een geit

Hoe leuk vond jij de kinderboerderij vroeger? Het aaien van een geitje, kijken naar de vlak voor je neus wegspurtende kippen of het mogen aanraken van een zacht pluizig konijntje is en blijft leuk. Vertedering is meteen ook een fijne emotie op een eerste date. Zo laat je ook meteen zien dat je van dieren houdt en een sociaal persoon bent. Meestal kun je de diertjes ook voederen of is er een speurtocht of raadsel te doen. Dat is hilarisch kneuterig en geeft je date een grappige impuls. Dat je het al snel over je jeugd hebt, want toen aaide je vaker geitjes, is een groot voordeel op een eerste date. Je bent meteen in gesprek over koetjes en kalfjes… oh wacht, komt die uitdrukking daar vandaan?

Date Idee 4: Een picknick in jouw favoriete park

Heb je een park, meertje of reacreatiegebied in de buurt? Hoe romantisch een picknick ook kan zijn, het is enorm ingewikkeld om het simpel en goed uit te voeren. “Less is more” is het devies. Dus wat je nodig hebt is een kleed om op te zitten, wat kleine borrelhapjes die je zonder vies te worden kan eten, 2 wijnglazen en een flesje witte wijn of rosé. Nooit rode wijn meenemen, daar kleuren je tanden van. Misschien voor jou geen probleem, maar voor de ander misschien wel. Door de ander mee te nemen naar je favoriete plekje in de buurt heb je meteen wat om over te praten. Vraag meteen naar haar favoriete plekje, mocht je een tweede date plannen heb je spontaan een idee.

Date Idee 5: Gebruik al je zintuigen zonder elkaar aan te raken

Een eerste date is niet bedoeld om meteen over te gaan tot actie, het is juist bedoeld om uit te vinden of er aantrekkingskracht is. Zijn jullie allebei gek van wijn? Neem dan het Date Night pakket Wijnproeverij van Wineheaven mee en verleid de zintuigen van de ander. Leg vooraf de witte wijn koud, pak je opener, goede proefglazen in en neem iets kleins om te happen mee. Ga naar het park, het strand, picknick of naar de kinderboerderij. Geniet eerst van elkaars aanwezigheid, als het stilvalt open je het pakket en ga je samen op ontdekkingsreis. Doordat je waarnemingsvermogen continue geprikkeld wordt en je samen veel overlegd groei je automatisch naar elkaar toe. Zo kan je date niet meer fout gaan toch?