Wijn Escape Room bij Wineheaven

plezier met wijn escape room

Ik ben gek op Escape rooms. Zo, het hoge woord is eruit! Sinds ik een paar jaar geleden het fenomeen ontdekte ben ik regelmatig te vinden in een Escape room. Zelf ben ik vooral van de gezellige soort, waar je met vrienden naar toe gaat om vooral lol te hebben. Maar toen kwam Corona en was er van de ene op de andere dag geen enkele kamer meer vrij om uit te ontsnappen. Wat nu? Dan maar mijn wijnkennis bijspijkeren, dacht ik.

Escape room thuis

Heel veel wijnboeken en tijd online verder werd ik door mijn favoriete webdesigner Nina, die ook deze website heeft ontworpen, getipt dat je ook een escape room thuis kon doen. De moeilijkheidsgraad en professionaliteit van wat je koopt loopt dan wel nogal uiteen. Heb je nog niet veel ervaring, dan duurt een spel wel heel lang en sommige oplossingen zijn wel erg ver gezocht. Daarnaast miste ik wat, het was vooral gericht op tijd en scherpte.  Je wil toch ook iets meenemen uit zo’n avond gezelligheid?

Wijnproeverij thuis

Vaak krijg ik de vraag om wijnproeverijen te geven bij mensen thuis. Dat doe ik echt maar heel sporadisch, want het kost veel tijd en je moet door heel Nederland rijden naar je klanten. Daarnaast zijn er veel zogenaamde wijnkenners die de passie voor wijn liefst vermorzelen door regels op te stellen over hoe je moet proeven. Zou ik dat op een andere, effectievere en plezierigere manier kunnen doen misschien? Door mensen onbezorgd wijnkennis te laten opdoen, zodat je begrijpen WAAROM wijnproevers bepaalde tips geven?  

Wat als ik je wijn laat proeven zoals het bedoeld is? Dat ik je zelf laat uitvinden waarom al eeuwenlang bepaalde regels, glazen, geuren en smaken verbonden worden aan wijn? Met dat uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan om een wijnproeverij thuis te ontwerpen die tegelijk ook een gezellige, soms hilarische escape room is. 

Wijn Escape room vanaf 1 mei 2022

De Wineheaven Escape Room is te bestellen vanaf 1 mei 2022 en bedoeld voor wijnliefhebbers die graag meer willen weten over wijn. Je mag kenner zijn om mee te doen, maar je hebt net zoveel kans om te winnen als je nog nooit een wijnproeverij hebt gedaan in heel je leven. 

Wat je nodig hebt is een Wineheaven Escape Room pakket, goede wijnglazen (eventueel bij te bestellen) en een team vrienden. Elke Escape room is ontworpen voor ongeveer 6 personen. Heb je een groter team dan bestel je gewoon wijn bij. 

Witte wijn drinken op een heerlijke avond samen

Kosten Wijn Escape Room

De Escape rooms voor thuis zijn gemaakt om met 6 personen te spelen en je bestelt 3 geweldig lekkere flessen wijn mee en een cadeau wat je nooit zult vergeten. De prijs van de escape room is € 50, de wijnen zijn samen rond de € 25 – € 30 (wijnen wisselen per seizoen). We hebben veel tijd en moeite gestoken in vormgeving, uitwerking en unieke spelelementen,  de prijs is inclusief verzending, eigen artwork, bijzondere attributen en de online controle omgeving.

Extra opties en meer personen

Ben je met meer dan 6 personen, denk erover om meer wijn mee te bestellen. Te zuinig schenken is ook weer niet de bedoeling toch?   

Heb je zelf geen goede set wijnglazen, bestel de elegante wijnglazen van Wineheaven er meteen bij. Horeca kwaliteit en prachtig vormgegeven. Ook leuk om cadeau te geven of te krijgen, want we hebben ons logo heel subtiel in het voetje gegraveerd. Bijkomend voordeel is dat de glazen gewoon in de vaatwasser kunnen mocht je dat willen.