Wijn Escape Room bij Wineheaven

plezier met wijn escape room

Ik ben gek op Escape rooms. Zo, het hoge woord is eruit! Sinds ik een paar jaar geleden het fenomeen ontdekte ben ik regelmatig te vinden in een Escape room. Zelf ben ik vooral van de gezellige soort, waar je met vrienden naar toe gaat om vooral lol te hebben. Maar toen kwam Corona en was er van de ene op de andere dag geen enkele kamer meer vrij om uit te ontsnappen. Wat nu? Dan maar zelf een Escape room ontwikkelen, maar wel een over wijn dan.

Wat als ik je wijn laat proeven zoals het bedoeld is? Dat ik je zelf laat uitvinden waarom al eeuwenlang bepaalde regels, glazen, geuren en smaken verbonden worden aan wijn? Met dat uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan om een wijnproeverij thuis te ontwerpen die tegelijk ook een gezellige, soms hilarische escape room is. 

Escape room thuis

Een Escape room thuis met een goede moeilijkheidsgraad,  gedeeltelijk online speelbaar en tegelijk ook interactief met mooie materialen. Dat hebben we ontwikkeld. Het doel is ontspanning en plezier, maar daarnaast wil je toch ook iets meenemen uit zo’n avond gezelligheid? 

Daag je vrienden uit en speel deze Wijn Escape room voor thuis. Reken erop dat je tussen de anderhalf en 2 uur zoet bent voordat de Wijnduivel zich gewonnen geeft.

Wenser Wijnduivel

Wijnproeverij thuis

Wijn Escape room de Wijnduivel is ontwikkeld om zogenaamde wijnkenners te ontmaskeren die de passie voor wijn liefst vermorzelen door regels op te stellen over hoe je moet proeven. Deze Wijn Escape room leert je te vertrouwen op je eigen zintuigen. Daardoor doe je spelenderwijs wijnkennis op zodat je begrijpt waarom wijnproevers bepaalde tips geven. Bijzondere proeven en een spannende finaleronde maken de proeverij en escape room ineen compleet.

Wijn Escape room voor groepen

De Wineheaven Escape Room werd geïntroduceerd op 1 juli 2022 en is bedoeld voor iedereen met interesse in wijn. Sindsdien is de Wijnduivel al heel vaak opgedoken op de meest bijzondere locaties. Zo zijn er foto’s ingestuurd met de Wijnduivel badend in een glas rode wijn, als onderdeel van een familiefoto, heeft hij een nieuwe naam gekregen en wordt hij verstopt op de meest rare plekken. Ook valt het op dat de Wijnduivel een eigen plekje in de huiskamer van winnende spelers krijgt. Want je mag kenner zijn om mee te doen, alleen heb je net zoveel kans om te winnen als je nog nooit een wijnproeverij hebt gedaan.  

Alles wat je nodig hebt om te spelen is een Wineheaven Escape Room pakket, goede wijnglazen en fanatieke vrienden of familie. De Wijn Escape room is ontworpen voor groepen van 4-8 personen. Heb je een groter team dan kun je ook 2 escape rooms tegelijk spelen, waarbij het team dat sneller is wint.

Wijn escape room met een groep

Wijn Escape Room bestellen

De Escape rooms voor thuis zijn gemaakt om met 6 personen te spelen en je bestelt 3 geweldig lekkere flessen wijn mee en een cadeau wat je nooit zult vergeten. De prijs van de escape room is € 99,95 inclusief 3 geweldige wijnen waaronder een klassieke Medoc uit de Bordeaux . We hebben veel kosten noch moeite gespaard bij de vormgeving, uitwerking en het bedenken van unieke en competitieve spelelementen, zodat jullie niet alleen een leuke escape room doen maar ook je wijnkennis verrijkt wordt. De prijs is inclusief verzending, 3 heerlijke wijnen, speciaal voor de Escape room ontwikkeld artwork, bijzondere attributen en toegang voor meerdere personen tegelijk tot de online spelomgeving.