Wijn Escape Room bij Wineheaven

plezier met wijn escape room

Ik ben gek op Escape rooms. Zo, het hoge woord is eruit! Sinds ik een paar jaar geleden het fenomeen ontdekte ben ik regelmatig te vinden in een Escape room. Zelf ben ik vooral van de gezellige soort, waar je met vrienden naar toe gaat om vooral lol te hebben. Maar toen kwam Corona en was er van de ene op de andere dag geen enkele kamer meer vrij om uit te ontsnappen. Wat nu? Dan maar mijn wijnkennis bijspijkeren, dacht ik.

Escape room thuis

Heel veel wijnboeken en tijd online verder werd ik door mijn favoriete webdesigner Nina, die ook deze website heeft ontworpen, getipt dat je ook een escape room thuis kon doen. De moeilijkheidsgraad en professionaliteit van wat je koopt loopt dan wel nogal uiteen. Heb je nog niet veel ervaring, dan duurt een spel wel heel lang en sommige oplossingen zijn wel erg ver gezocht. Daarnaast miste ik wat, het was vooral gericht op tijd en scherpte.  Je wil toch ook iets meenemen uit zo’n avond gezelligheid?

Wijnproeverij thuis

Vaak krijg ik de vraag om wijnproeverijen te geven bij mensen thuis. Dat doe ik echt maar heel sporadisch, want het kost veel tijd en je moet door heel Nederland rijden naar je klanten. Daarnaast zijn er veel zogenaamde wijnkenners die de passie voor wijn liefst vermorzelen door regels op te stellen over hoe je moet proeven. Zou ik dat op een andere, effectievere en plezierigere manier kunnen doen misschien? Door mensen onbezorgd wijnkennis te laten opdoen, zodat je begrijpen WAAROM wijnproevers bepaalde tips geven?  

Wat als ik je wijn laat proeven zoals het bedoeld is? Dat ik je zelf laat uitvinden waarom al eeuwenlang bepaalde regels, glazen, geuren en smaken verbonden worden aan wijn? Met dat uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan om een wijnproeverij thuis te ontwerpen die tegelijk ook een gezellige, soms hilarische escape room is. 

Wijn Escape room vanaf 1 juli 022

De Wineheaven Escape Room geïntroduceerd op 1 juli 2022 en bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over wijn. Je mag kenner zijn om mee te doen, maar je hebt net zoveel kans om te winnen als je nog nooit een wijnproeverij hebt gedaan in heel je leven. 

Wat je nodig hebt is een Wineheaven Escape Room pakket, goede wijnglazen (eventueel bij te bestellen) en een team vrienden. Elke Escape room is ontworpen voor ongeveer 6 personen. Heb je een groter team dan bestel je gewoon wijn bij. 

Witte wijn drinken op een heerlijke avond samen

Kosten Wijn Escape Room

De Escape rooms voor thuis zijn gemaakt om met 6 personen te spelen en je bestelt 3 geweldig lekkere flessen wijn mee en een cadeau wat je nooit zult vergeten. De prijs van de escape room is € 99,95 inclusief 3 geweldige wijnen waaronder een klassieke St-Emilion Grand Cru uit de Bordeaux . We hebben veel kosten noch moeite gespaard bij de vormgeving, uitwerking en het bedenken van unieke en competitieve spelelementen, zodat jullie niet alleen een leuke escape room doen maar ook je wijnkennis verrijkt wordt. De prijs is inclusief verzending, 3 heerlijke wijnen, speciaal voor de Escape room ontwikkeld artwork, bijzondere attributen en toegang voor meerdere personen tegelijk tot de online spelomgeving. 

Extra opties en meer personen

De Wineheaven Escape room “De Wijnduivel” is geschikt voor groepen tot 6 personen. . Vergeet niet goede wijnglazen te regelen en de witte wijn en rosé vooraf koud te leggen. Heb je meer bezoek dan 6? Bestel dan extra wijn erbij. Te zuinig schenken is ook weer niet de bedoeling toch?   

Heb je zelf geen goede set wijnglazen, bestel de elegante wijnglazen van Wineheaven er meteen bij. Horeca kwaliteit en prachtig vormgegeven. Ook leuk om cadeau te geven of te krijgen, want we hebben ons logo heel subtiel in het voetje gegraveerd. Bijkomend voordeel is dat de glazen gewoon in de vaatwasser kunnen mocht je dat willen.