Origineel bedrijfsfeest organiseren?

Originele bedrijfsborrel

Wil je voor de afdeling een leuke borrel of avondprogramma organiseren op je eigen lokatie? Dan is een Wijn Escape room echt een aanrader. Want het spelelement gecombineerd met gezelligheid en lekkere wijn staat garant voor een origineel bedrijfsfeestje waarbij veel gelachen wordt.

Wijnduivel ton Escape room

Bij de ontwikkeling van de Wijn Escape room wilden we een spel maken dat gespeeld kan worden door iedereen die wijn enigzins interessant vind. Daarom kun je Google gebruiken om antwoorden te vinden (dat is nog moeilijk genoeg, geloof ons) en kan een connaisseur zichzelf opleggen om alle vragen zonder hulp te moeten beantwoorden. Oorspronkelijk dachten we dat vooral familie avonden en groepen vrienden de Escape room zouden spelen, tot we een aanvraag voor 3 Escape rooms tegelijk kregen. Het ging om een bedrijfsfeest waarbij de afdeling werd verdeeld in 3 groepen van 8 die tegen elkaar wilden spelen.

De Wijn Escape room speel je met grote enveloppen met opdrachten, de antwoorden vul je online in. De tijd wordt daarbij bijgehouden, waarbij de klok aftelt beginnend bij 120 minuten. Je kunt als groep hints kopen, waarbij er tijd afgaat per gekochte hint. Je wint door alle opdrachten te vervullen, waarna je de cijfercode krijgt om de rode wijn te kunnen openen. Daarna volgt er een finaleronde, waarbij de winnaar per groep de Wijnduivel moeten verslaan. De eerste die de Wijnduivel verslaat is de grote winnaar van de avond!

Forchir pinot grigio rosadis blush

Dit bedrijfsfeest werd een groot succes, vooral omdat de organisator ook lekkere borrelhapjes erbij had geserveerd op ons advies. Uiteraard werd er valsgespeeld, waren er slechte verliezers en werden er veel selfies met de Wijnduivel gemaakt. De feedback van de organisator achteraf was ook waardevol, die is verwerkt in het online gedeelte. Wat we vooral terugkregen als feedback is dat de sfeer echt heel goed was tijdens het spelen en dat zelfs medewerkers die niets met wijn hadden toch met plezier gespeeld hadden. De uiteindelijke winnaar hield helemaal niet van wijn, dat was een echte bierfanaat. Dit vormt voor ons als spelmakers het ultieme bewijs dat je zonder wijnkennis net zoveel kans hebt om te winnen als met een achtergrond in wijn.

De Wijn Escape room werd gelanceerd in de zomer van 2022 en is een groot succes voor Wineheaven. Zo zijn er ondertussen al heel veel bedrijfsfeestjes geweest waar de Wijn Escape room is gespeeld. Dat waren kleine groepen en soms dus ook in grotere groepen die tegen elkaar spelen. Maar elke keer krijgen we berichtjes over veel hilariteit en een Wijnduivel die terneergeslagen zijn meerdere moest erkennen in een triomfantelijk grijnzende winnaar. Een borrelplank is de ideale begeleider van de Wijn Escape room, wij adviseren bedrijven uit de regio Den Haag zo’n geweldige borrelplank te bestellen van Yourtastemykitchen.nl.

Wijn proeven op een originele manier

Wat de Wijn Escape room ook doet is je kennis meegeven over wijn op een hele originele manier. Je gaat aan jezelf bewijzen dat stenen in de wijngaard invloed hebben op de smaak. Ook ga je scheikundig wijn ontleden met reageerbuisjes en ga je op onderzoek welke chemische stofjes er allemaal in wijn voorkomen. Natuurlijk ga je ook wijn proeven, waarbij je begint met witte wijn, vervolgens een prachtige rosé en als je de code kraakt ook een dikke Bordeaux. Fijn is daarbij dat iedereen drinkt met mate, want elk team moet flink aan de bak om de Escape room op te lossen. Is de Wijnduivel verslagen dan kan iedereen op zijn gemak nog naproeven en zoekt iedereen zijn favoriete wijn uit voor een afzakkertje. Wijn proeven op een originele manier dus, met goede wijn en een compleet spel waarbij de oplossing zeker niet zomaar voorhanden ligt.

Wijn Escape room voor je bedrijfsfeest

Omdat de Wijn Escape room geschikt is voor 8 personen speel je dit spel al voor 12,50 per medewerker. Serveer er lekkere luxe hapjes bij en je kunt voor 25 euro per medewerker een perfecte avond organiseren waarover nog lang gaat worden nagepraat. Wie verslaat de Wijnduivel en mag hem als trofee mee naar huis nemen?
Dus wil je ook een origineel bedrijfsfeest organiseren voor jouw afdeling of bedrijf? Speel Wijn Escape room de Wijnduivel, het spel duurt zo’n anderhalf uur en is speelbaar vanaf 3 personen. Bij groepen van meer dan 8 personen kun je het beste meerdere Escape rooms tegelijk spelen. Je krijgt het pakket op de zaak geleverd waarbij je zelf zorgt voor goede wijnglazen. Wil je vooraf overleg of heb je vragen over de Wijn Escape room? Stuur ons een berichtje en we nemen zsm contact met je op.