Uitverkoren wijnen voor Wijn Escape room de Wijnduivel

wijnduivel escape room selectie van wijnen

Welke wijnen proef je in de Wijn Escape room De Wijnduivel?

Wijn Escape room de Wijnduivel is een succes, niet in de laatste plaats omdat je heerlijke wijnen proeft en uitgedaagd wordt met je team. Welke wijnen zijn uitverkoren om mee te mogen in de proefdozen voor thuis en waarom?

Het team achter Wineheaven werkte al een paar maanden aan het project De Wijnduivel toen voor het eerst echt een prototype gemaakt werd. Een simpele witte doos was het, met daarin ruimte voor 3 wijnen, 3 doosjes met attributen en een serie enveloppen. De puzzels waren klaar en het artwork al voor een groot deel af. De printer van het magazijn printte geen pakbonnen uit maar zwart-wit A4’tjes van die premature versie. Doordat we alle attributen en het spel konden testen met wijnen uit ons assortiment begon het leukste deel van het project: Welke wijnen zijn de uitverkorenen in deze unieke wijnproeverij?

 

Droge witte Limoux

De wijn die als eerste wordt geschonken in de Escape room moest aan meerdere criteria voldoen. Is de wijn fris en vol? Klopt de bodemsoort en de houtrijping van de wijn? Is deze wijn toegankelijk voor een grote groep wijnliefhebbers, ook ongetrainde proevers? Komt de wijn uit een bijzondere wijnstreek? Onze vakjury testte 3 witte wijnen die voldeden aan dit principe. Je begrijpt, dat was een prettig klusje waarbij we uiteindelijk ook lekker gegeten hebben om de verschillende wijnen goed op hun merites te kunnen beoordelen. De jury kwam in eerste instantie niet tot een unaniem oordeel, alle drie de wijnen waren goed. Daarom hebben we het proefpanel uitgebreid om hun mening te geven. De BBQ is uiteindelijk aangegaan omdat verschillende panelleden aangaven dat deze wijnen goed zouden passen bij gegrilde kip. Je moet wat overhebben voor een Wijn Escape room, dus de eigenaar van Wineheaven maakte een mooi vuurtje en de groep testte een tweede keer. Uit die laatste test kwam een duidelijke voorkeur: De Capdepon Chardonnay 3 fontaines Limoux

 

Minervois Rosé

Bij Wineheaven vinden we rosé ondergewaardeerd. We houden van Blush en lichte Provence wijnen en proeven steeds liever de licht kruidige charmante rosé wijnen die in ons assortiment dan ook rijk vertegenwoordigd zijn. De nieuwe generatie Franse rosé wijnen is verschrikkelijk lekker en fijntjes, de Italiaanse varianten steeds lichter en speelser. Dus de middenste wijn in de Escape room moest en zou een goede rosé zijn! Ter tafel kwamen dan ook verfijnde rosé, kruidige krachtpatsers en wijnen met slechts een blosje. In de escape room doe je een scheikundige proef met deze rosé, dus de winnaar moet een exacte zuurgraad hebben. Het oog wil ook wat, dus de gekozen wijn moet er mooi uitzien. De blush wijn viel af doordat de combinatie met de witte wijn ervoor niet goed uitpakte. Deze witte wijn uit de Limoux is rond en vol, dus de rosé mag ook best wat power hebben vonden we. Het moment dat we tijdens het spelen de bijzonder mooi vormgegeven Roseum rosé uit de Minervois openden was deze ronde meteen beslist op KO. Wat een power en ingetogenheid ineen, wat een voorkomen. Wat een perfecte zuurgraad, die lichte kruidigheid maakt het helemaal af in deze wijn uit de regio Minervois.

 

To Bordeaux or not to Bordeaux?

De Witte Limoux en de Roseum rosé stonden vast. Daarna begon de moeilijkste klus. Bij een normale wijnproeverij is de belangrijkste wijn altijd de uitsmijter, de koning (of koningin) van de avond. Eigenlijk ken ik geen wijnproeverij die niet afsluit met een grote finale. Een mooie grote rode wijn gezocht, welke wijn past er bij de Wijnduivel? Want die is opgegroeid op een grote wijnboerderij en heeft een hekel aan wijnsnobs. Nieuwe Wereld zou kunnen, maar door het dure transport prijzen die zich een beetje uit de markt. Vanuit de puzzels en proeven in het spel konden daarom meerdere klassieke wijnen als finale van deze wijnproeverij dienen. Bordeaux, Rhone, Barolo of Rioja zouden volgens mijn theorie goed passen. Allemaal prachtige volle rode wijnen die op hout gelagerd worden in een Bordeaux vat. Bij het maken van het eerste prototype viel direct Barolo af doordat de Wijnduivel geen match was met de Koning der Wijnen. Ook had onze, overigens geweldig lekkere, Barolo een te brede hals qua flestype. De vorm van de fles nekte ook de Rhone die we in gedachten hadden. Onze vakkundige jury proefde meerdere Rioja’s en Bordeaux wijnen naast elkaar en beproefde 2 wijnen uiteindelijk tijdens onze eerste spelronde. Als grote overduidelijke winnaar kwam Chateau La Gorce, Cru Bourgois uit de Medoc naar voren. \

Château La Gorce Cru Bourgeois is een hoogwaardige biologische Medoc van 50% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot en 45% Merlot. Dat hoge percentage Merlot is opmerkelijk in een Medoc, waardoor de wijn balans en finesse heeft in het land van krachtige wijnen. Deze Bordeaux is door het Wineheaven team geselecteerd als topwijn in de Wijn Escape room De Wijnduivel, want als je voor zo’n nette prijs zo’n heerlijke volle fluweelzachte Medoc kunt maken verdien je het om keer op keer geproeft te worden door echte liefhebbers.
https://wineheaven.nl/wijn/chateau-la-gorce-medoc/

 

De Wijnduivel overmeesteren is hard werken, dat zal je merken als je met een groep tussen de 4 en 8 personen aan de slag gaat. Wij hebben met veel aandacht en oog voor detail wijnen uitgezocht om exclusief te passen bij deze Escape room en tegelijk om jou en je gezelschap te verwennen met overheerlijke wijnen.

Wijnduivel in het Bordeaux wijnvat