Van gewone kater naar Wijnduivel

verveelde wijnduivel

Van gewone kater naar een echte Wijnduivel

De wijnduivel werd geboren als een gewone kater op een van de grootste wijnboerderijen van de wereld. Als kitten viel de Wijnduivel in een groot wijnvat uit de Bordeaux met 225 liter rode wijn. Wat nou Bacardi Lemon, zwemmen in wijn was zijn nieuwe hobby vanaf dat moment! Door de wijn verandert zijn huid van rosé naar rood, maar als hij zich wast gaat dat net zo snel weer weg. Voor de Wijnduivel maakt het soort druif niet uit, als hij er maar in mag zwemmen.

De Wijnduivel woont in zijn eigen wijngaard met op een rots. Zijn huis is een klassiek wijnvat, waar hij lustig uit drinkt. Raar genoeg lijkt dit vat zichzelf te vullen, zou er dan toch iets bovennatuurlijks aan de hand zijn. Zwemmen is zijn favoriete bezigheid, wijn drinken doet hij met mate uiteraard, want hij moet scherp blijven als er weer zo’n groep Wijn Escape room spelers hem uitdaagt!  

Waarom de Wijnduivel zo enorm tegen wijnsnobisme is weet niemand, maar uit overlevering schijnt ene Francis Robinson hem gesnapt te hebben tijdens een zwempartijtje en luidkeels te hebben verkondigd dat het abject en affreux was, zwemmen in wijn. Hij droop af met de staart tussen de benen van schaamte, de dame in kwestie hartgrondig vervloekend.

Dat is nooit meer goed gekomen voor de Wijnduivel, zeker niet toen steeds meer mensen verstand van wijn gingen verwarren met het uit je hoofd leren van wijnkretologie. “Gooi al die druiven van al die verschillende ondergronden maar gewoon door elkaar, dan zijn we van die wijnsnobs af!” Zei hij nog, voordat hij kopje onder ging en verdween. Niemand heeft hem daarna nog gezien, maar de wereld is sindsdien overspoeld met saaie wijnen.

 

Weg met saaie wijnen

Je begrijpt dat als er alleen nog maar saaie wijn in de wereld is de hele passie voor wijn verdwijnt. Dat moeten we voorkomen, proeven is geloven! Daarom is de missie om de Wijnduivel te overmeesteren zo belangrijk. Speel de Wijn Escape room, geniet en versla die rare Wijnduivel. Als het jullie lukt om de Wijnduivel te overmeesteren door te bewijzen dat je een waardige tegenstander bent, zal hij zich misschien wel aan je laten zien. Maar hang je de snob uit? Dan zal zijn wraak zoet zijn, zo zoet als Duitse witte wijn.