Wineheaven escape room persbericht

Interactieve Escape room wijnproeverij voor thuis

Thuis een wijnproeverij doen terwijl je met een team een interactieve escape room oplost met online spelomgeving, tastbare attributen en moeilijke opdrachten? Wineheaven lanceert per 11 juli 2022 de eerste interactieve Wine Escape room met volwaardige wijnproeverij om thuis te beleven. Na maanden ontwikkelen, ontwerpen en prototypen testen heeft het team achter Wineheaven een nieuw genre Escape rooms ontwikkeld, uniek in zijn soort. In deze interactieve escape room schakel je continue tussen online en offline spelopdrachten, waarbij scherpzinnigheid en alle zintuigen moeten worden ingezet om als team te triomferen. Deelnemers leren tijdens het spel wijn van een hele andere kant kennen.

De Escape room is al jaren een hit, helemaal als je er wijn bij kan proeven! Alleen moet je daar fysiek naar toe, wat niet altijd even goed uitkomt. Online interactieve escape rooms zijn daardoor in opmars, waarbij vaak geen rekening wordt gehouden met het spelen op mobiel in teamverband. Daarom bedacht Wineheaven een hybride escape room voor teams die switcht tussen je mobiel, attributen en gedrukt artwork. In de online omgeving kun je met meerdere mensen tegelijk inloggen zodat iedereen actief mee kan doen.

De wijnproeven is interactief doordat je vragen over de wijn die je proeft oplost, waarbij scheikunde en biologie uitgangspunt zijn. Dat maakt de Online Wijn Escape room van Wineheaven uniek. Alle 3 de wijnen die geproefd worden hebben een eigen functie binnen de escape room, de meegeleverde attributen bieden verrassende inzichten in wijn en het spel is zowel voor wijnkenners als beginnende wijndrinkers te spelen op eigen niveau.

wijnduivel kurken

Wijncursus of wijnproeverij?

Veel mensen willen een wijncursus doen, maar twijfelen omdat er zo ingewikkeld over wijn wordt gedaan. De Wijn Escape room is ontworpen vanuit een passie voor wijn en biedt een mooi alternatief om je proeftalent te testen. Wijnliefhebber en eigenaar van Wineheaven Paul Ballieux legt uit, “Het spel is volledig ontworpen vanuit het motto van Wineheaven: Proeven is Geloven. Wijncursussen leggen vaak de nadruk op de enorme hoeveelheid kennis die nodig is om wijn te leren begrijpen. De Wijn Escape room doet juist het tegenovergestelde. Door puzzels, raadsels op te lossen en wijn te proeven leer je begrijpen waarom er zoveel verschil tussen wijnen kan ontstaan. Terroir, druivenrassen en goed leren proeven komen allemaal aan bod, alleen in een verrassend andere setting. De rode draad van het spel is de Wijnduivel die wijn verpest door druiven van alle rassen en bodems lukraak door elkaar te mengen. Dat geeft saaie wijn. Je gaat in teamverband uitvinden waarom het zoveel uitmaakt, om uiteindelijk niet alleen alle wijnen te kunnen drinken maar ook jezelf en de wereld te redden van saaie massaproductie.”

Wijn Escape room is live

Een wijnproeverij van 3 mooie, bijzondere wijnen uit de wijnkelder van Wineheaven is inbegrepen in het pakket. Net als de online spelomgeving, custom made artwork en meerdere, veelal door het team van Wineheaven zelf ontworpen, wijnproeven. De interactieve spelomgeving gecombineerd met thuis geleverde proeven, wijnen en attributen maken dit spel uniek in de wereld. De eerste online Wijn Escape Room voor thuis met geïntegreerde wijnproeverij voor groepen vanaf 4 personen is per vandaag te bestellen, exclusief en alleen bij Wineheaven, voor een prijs van € 99,95 per pakket.