Originele dates met twee

11 originele date ideeën

Jouw partner wil dat je iets origineels verzint voor jullie volgende date, een strikvraag waar we allemaal last van hebben volgens mij? Want hoe kun je origineel en romantisch samenvoegen zonder dat het standaard wordt? Als creatievelingen hebben we bij Wineheaven wat onorthodoxe data ideeën bij elkaar gezet, waarbij de uitvoerbaarheid voorop staat. Simpel, leuk en origineel.

Klim er eens uit

Zijn jullie allebei sportief, ga dan met elkaar op een klimsessie? Je laat aan de ander zien dat je kracht tot in je vingertoppen hebt en een goed uithoudingsvermogen. Maar dat is niet waar het om gaat, het gaat om vertrouwen en elkaar een veilig gevoel geven. Want vertrouw jij je partner om je te zekeren met het veiligheidskoord als jij op 5 meter hoog aan die krachtige vingertoppen van je bungelt? Precies, je bouwt een vertrouwensband met elkaar op. Daarna puf je lekker uit aan de bar met een groen sapje van het een of ander. Jullie gesprekken gaan vanaf dat moment 2 dagen lang over je date, want die spierpijn gaat jullie allebei flink bezig houden.

Organiseer een thema avond

Samen even helemaal weg, een avondje uit waarbij jullie een leuk thema verzinnen en de wereld even om jullie draait. Met een thema avond ga je vooraf spulletjes uitzoeken, dek je de tafel leuk en kook je in Italiaanse stijl. Misschien pas je jouw outfit ook nog aan? Met Italië als thema weet je zeker dat je lol zult hebben om elkaars woordgrappen en dat je goed eten voorgeschoteld krijgt. Dat kun je natuurlijk allemaal zelf verzinnen, maar waarom zou je? Bij Wineheaven hebben we een geweldig Date Night Verona pakket waarbij je al een week vooraf voorpret hebt. Dit pakket gaat om 100% puur aandacht voor elkaar, samen thuis met een vleugje romantiek en lol in één Date Night pakket.

Maak een Wildplukwandeling

Wandelen in de vrije natuur, terwijl je uitleg krijgt over allerlei eetbare planten die je onderweg tegenkomt. Na afloop maak je samen thuis de meest lekkere kruidenboter van planten en kruiden die je zelf geplukt hebt voor een wildpluklunch of diner. Echt origineel toch, zo’n wildplukwandeling als date? Ga in een groep wandelen langs de mooiste plekjes van Zuid-Holland en ontdek alle eetbare planten van het seizoen. Tijdens de tocht pluk je zelf alle planten die op je receptkaart staan, je wildplukgids Daphne laat je precies zien waar je moet zoeken. De gezellige sfeer tijdens de wandeling draagt bij aan je perfecte date, want je bent continue bezig en hebt tegelijkertijd aandacht voor elkaar tijdens de wandeling. Heb je alles geplukt en ben je weer thuis, dan is de lunch spectaculair lekker door eigengemaakte kruidenboter en wellicht nog een ander wildplukhapje? De recepten staan op de website van Daphne Struint, ook haar wildplukwandeling kun daar boeken.

originele date night

Geitjes aaien bij de boer

Trek je laarzen aan, we gaan op de meest vertederende date ooit! Ga naar de geitenboerderij bij jou in de buurt en aai zoveel lammetjes en geiten als je wil. Lig in een deuk als je melk in een flesje geeft aan de kleintjes terwijl ze over je heen buitelen. Of durf de veel grotere geiten uit je hand te voeren met bix of hooi. Je zal merken dat geiten behalve schattig ook heel grappig zijn. Ze duwen elkaar weg om bij je te zijn, springen over elkaar heen en hebben een tong die langer is dan je verwacht (geloof me). Heb je na een uurtje alles wel gezien dan is er bij veel boerderijen ook een uitspanning waar je lekker een pannenkoek of iets direct van het land kunt eten. Deze geiten worden gehouden om de melk, maar ook voor het gezellige contact met mensen. Deze geitjes worden zonder meer verwend en lopen vaak zelfs helemaal los in de wei. In die wei wordt het gras niet gemaaid, geiten houden juist van wat langer gras en dat zorgt voor meer biodiversiteit in de zomer. Kun je samen ook nog genieten van een fladderende vlinder of bezig bijtje op zoek naar bloemen.

Ga een middag leven als een wijnboer

Een dag als wijnboer leven vergeet je nooit meer. Er zijn tal van Nederlandse wijngaarden, waar je (met of zonder begeleiding) doorheen kunt lopen. Ontdek de natuurlijke vijanden van de druiven, bekijk het verschil tussen onderstam en bovenstam of raap zelf de stenen op die in de wijngaard bezaaid liggen. Ons Hollandse klimaat is al sinds Romeinse tijd geschikt voor het wijn maken, als we maar extra goed rekening houden met schimmelvorming door alle regen die ons landje soms teistert. Verbaas je over de hoogte van de druivenplanten, het gras tussen de rijen of de stenige ondergrond waar boeren rekening mee moeten houden. Beleef alles zelf en kruip in de huid van een wijnboer. Want druiven produceren is echt boeren vakmanschap. Tijdens de lunch of borrel hoor je meteen alles over het wijnmaken van druiven uit Nederland, dat sap komt niet zomaar in een fles. Dat je daarna mag proeven is meegenomen, maar het van dichtbij staren naar een bijtje dat van de ene druivenstok naar de ander vliegt en zo de bevruchting regelt is een moment van pure schoonheid.

Schilderen is altijd origineel

Hoe lang is het geleden dat je ouderwets kwast en penseel ter hand nam? Precies, nodig de ander uit voor een middag schilderen. Zijn zullie een beetje creatief? Ga dan voor portretschilderen en schilder elkaar tot in het kleinste detail. Wat je nodig hebt zijn 2 ezeltjes, 2 doeken en een schilderset. Tja, misschien ook een poncho voor de kliederaars onder ons? Je gaat tegenover elkaar zitten en tot in detail naschilderen. Leuk is om af te spreken dat je het doek van de ander niet mag zien tot je klaar bent. Wat schilderachtige hapjes erbij, flesje wijn voor achteraf en klaar ben je.

Je bent toch geen nummer?

Niet iedereen is even virtuoos met portretschilderen, maar schilderen op nummer kan je vast wel. Nog nooit geprobeerd? Dan is het helemaal een aanrader. Het is hilarisch en geeft voldoening tegelijkertijd, plus je kunt het samen naast elkaar doen. Romantiek in een notedop dus, samen rustgevend schilderen (en wie weet de ander per ongeluk volkliederen?). Neem het serieus en geef het een tijdje om te merken dat schilderen op nummer echt heel leuk is. Zet in de oven wat hapjes klaar, zoals een hartig taartje, en serveer dat uit wanneer je trek krijgt. Als Wijn-spijs combinatie adviseren we bij schilderen op nummer rosé, want zoals Tante Til al zei “een kloddertje rose hier…”

Schik je fleurig in je rol

Bloemschikken is niet alleen grappig om te doen, je maakt zelf ook nog eens een leuk boeket voor je partner. Het mooie van bloemen is de vergankelijkheid, de romantiek zit in de tragiek. Bloemen zijn slechts korte tijd mooi, maar leven volop. Dat moeten jullie ook doen, vier het leven. Haal steekschuim in huis en regel bij het tuincentrum mooie takken en bloemen. Kijk samen youtube fimpjes en maak de mooiste boeketten van je leven! Iets uitgebreider kan ook, met reageerbuisjes en prikkers waardoor je complete florissante kunstwerken kunt maken. Of haal lint in huis en bind een boeket droogbloemen in, waarna je het boeket ophangt op een mooie plek in jullie huis. Als hapje denk je hierbij natuurlijk origineel, dus maak je een salade van eetbare bloemen van bieslook of indische kers. Of, in het seizoen, serveer artisjok met een citroenmayonaise. Als wijn kan hier natuurlijk perfect een Viognier bij. Of durf je Gewurztraminer aan, de meest bloemige wijn van allemaal?

Wandelen met een Alpaca

Is dat origineel of niet? Alpaca’s zijn gewoon als lama vermomde labradoodles, knuffelbaar en schattig met prachtige ogen waarvan iedereen wegsmelt. Dit is echt een date die je nooit meer vergeet, hilarisch en een beetje eng tegelijk. Want ze spugen toch? Dat valt heel erg mee, zeker als je niet opdringerig bent. Dan eten ze uit je hand en de kleintjes drinken melk uit een mini flesje. Dit is het moment om te laten zien dat je goed met dieren kunt omgaan. Heb je zelf huisdieren? Kijk hoe de ander met de Alpaca’s omgaat en je weet meteen of er een klik met jouw huisdier gaat zijn. Er zijn talloze Alpaca boerderijen in Nederland en België, zoek er een op en rij er samen heen. Check vooraf of je er ook een hapje (binnen?) kunt eten en trek goede schoenen aan, want in de wei lopen met hakken of kwetsbare schoenen is niet heel handig.

Daag uit met een Wijn Escape room thuis

Wijn Escape room De Wijnduivel is al sinds zijn introductie in 2021 een hit, maar wat we destijds niet wisten is dat ook veel koppels het spel spelen als originele date. Bestel de Escape room op tijd, leg de witte wijn en rosé koud en leg alle enveloppen op tafel. Daarna begint jullie Date met een prachtige strijd wie de Wijnduivel als eerste overmeesterd en de grote prijs trots in ontvangst mag nemen. Speel het samen op de laptop of speel het tegen elkaar door op allebei op mobiel in te loggen om de vragen door te geven. Hou wel rekening met de bijgeleverde 3 flessen wijn, die hoeven echt niet in één avond op. Anders komt er niets meer van het spelen en wint de Wijnduivel alsnog.

Wijnduivel ton Escape room

Romantische wijnproeverij thuis

Je kunt ook kiezen voor een romantische wijnproeverij met zijn tweetjes thuis. Je koopt het Date Night Pakket Wijnproeverij, steekt kaarsjes aan, doet wat kleine hapjes erbij en de perfecte originele Date Night staat klaar. 

Origineel date idee

Je leest het al, een origineel date idee gaat vooral om het gevoel van aandacht voor de ander. Dus doe niet te complex, laat je inspireren door deze leuke tips en kies de leukste uit de lijst. 

 

Keuze van Wineheaven

Bij Wineheaven vragen we bewust veel feedback over onze wijnproeverij pakketten en Escape rooms. Daardoor is het gelukt om een sfeer neer te zetten met onze hoge kwaliteit pakketten. Wil je wat meer romantiek? Kies het wijnproeverijpakket, zet hapjes klaar en een kaarsje aan. Voor hilariteit en een beetje rivaliteit is de wijn escape room erg geschikt. Onze keuze voor een Originele Date Night is de romantische wijnproeverij voor thuis. Wijn, romantiek en lekkere hapjes: Jullie date kan niet meer stuk.